Vesti iz košarke

KSS imenovao selektore muških mlađih kategorija: Čanak ostaje da vodi mladu, Avdalović dobio juniorsku selekciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 14:42
Nenad Čanak predvodiće mladu selekciju Srbije MN Press
Nenad Čanak predvodiće mladu selekciju Srbije

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije imenovao je danas trenere mlađih muških i 3×3 reprezentativnih selekcija.

Mladu reprezentaciju do 20 godina na Evropskom prvenstvu u poljskoj Gdinji sa klupe će voditi Nenad Čanak. On već ima višegodišnjeg iskustva u radu sa mlađim selekcijama, predvodio je prošle godine selekcije U 20 na Svetskom prvenstvu i ostaje na tom mestu. Trenutno je trener Lijatkabelisa, a radio je u Turk Telekomu, Partizanu i Spartaku.

Juniorsku reprezentaciju (igrači do 18 godina) na Evropskom prvenstvu u finskom Tampereu vodiće Vule Avdalović. Bivši košarkaš Partizana, pet godina je trenersko isksutvo sticao u Megi uz pokojnog Dejana Milojevića, od 2022. je trener OKK Beograda.

 

 

Kadetsku reprezentaciju (igrači do 16 godina) na Evropskom prvenstvu u grčkom Iraklionu predvodiće Vladimir Zlatanović. On je trener kadetskog sastava KK Borca Mozzart sa kojima uspešan niz rezultata u poslednje tri godine, a od decembra 2022. godine je i selektor U 15 selekcije Srbije.

Trener seniorske muške 3×3 reprezentacije i dalje će biti Marko Ždero koji se i kroz igračku i kroz selektorsku karijeru kitio uglavnom zlatnim medaljama, a na mestu trenera mlađih muških 3×3 reprezentacija ostaje Nenad Karanović.