Evroliga

Košarkaši Zvezde u Tel Avivu žele da prekinu seriju od četiri poraza u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 09:43
Košarkaši Zvezde u Tel Avivu žele da prekinu seriju od četiri poraza u Evroligi MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su večeras (20.05) na velikom ispitu u Tel Avivu, jer ne samo da žele da prekinu niz od četiri uzastopna poraza, već bi trijumfom nad Makabijem ostvarili bolji međusobni skor sa direktnom rivalom za eventualni plasman u Top 8. 

Crveno-beli su pobedili u Beogradu 69:68, savladali su "Ponos Izraela" i prošle godine u Tel Avivu, a ono što bi večeras u 24. kolu Evrolige trebalo da naprave je da odigraju fanatičnu odbranu i svedu rivala na manje od 70 poena.

Trener Duško Ivanović imaće u jednom od ključnih mečeva oporavljenog Hasana Martina, ali protiv sebe jednu iskusnu ekipu koju predvodi sa klupe Oded Kataš. Lorenco Braun, bišvi igrač crveno-belih bio je pod znakom pitanja ali je najavljen da će igrati, kao i Džerel Martin koji je bio bolestan. 

"Makabi je izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka, igraju jako dobro u tranziciji. Igraju na svom terenu veoma agresivno, naročito u prvoj četvrtini. Moraćemo da znamo tamo da igramo. Sigurno je da će biti mnogo kontakata, a mi ćemo morati da odgovorimo na to", rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović.

Makabiju je ovaj susret takođe od velikog značaja za Top 8, jer su na deobi sedme pozicije sa Partizanom, uz 12 pobeda i 11 poraza. Crveno-beli imaju 10 pobeda i 13 poraza i novi neuspeh dodatno bi ih udaljio od šanse da se bore za doigravanje.

Evroliga, 24. kolo

Sreda

Alba - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Makabi - Crvena zvezda Meridianbet 20.05

Bajern - Partizan Mozzart Bet 20.30

Virtus - Barselona 20.30

Petak

Monako - Asvel 19.00

Žalgiris - Baskonija 19.00

Panatinaikos - Valensija 20.00

Odloženo

Anadolu Efes - Real Madrid

Fenerbahče - Olimpija Milano

Standings provided by Sofascore