Evroliga

Penjarola pred susret sa Zvezdom: Moramo da kontrolišemo igru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 17:55
Penjarola pred susret sa Zvezdom: Moramo da kontrolišemo igru Guliver

Košarkaši Crvene zvezde odmeriće snage sa Baskonijom u okviru 30. kola Evrolige u četvrtak od 19 sati.

Pred gostovanje u hali "Aleksandar Nikolić", trener gostiju, Đoan Penjarola je na konferenciji novinarima stavio do znanja da njegova ekipa u ovom delu sezone mora da pobeđuje da bi se plasirala u plej-of.

"Blizu smo kraja ligaškog dela, već znamo kakve su kvalifikacije da i moramo beležimo pobede. Moramo da budemo čvrsti i da kontrolišemo igru. Takođe, moramo biti hladne glave i da ne odustajemo od svog stila igre" , rekao je Penjaroja na konferenciji za medije.

Dodao je i da će u Pioniru biti fantastična atmosfera, kao i  da Zvezda ima mnogo pojedinaca, koji igraju srčano i sa dosta energije.

"Fakundo Kampaco, Luka Vildoza i Nemanja Nedović su najvažniji igrači. Zvezda je ekipa sa mnogo boraca i kvalitetnih igrača sa iskustvom, igraju veoma agresivnu odbranu", rekao je on, potom osvrnuvši se na Filipa Petruševa.

"Ima fantastičnu sezonu i afirmiše se kao važan centar, koji će u budućnosti dominirati takmičenjem", poručio je Penjaroja.

Baskonija se bori za plej-of, trenutno je na osmoj poziciji sa skorom 15-14, dok je tim Duška Ivanovića na 14. mestu sa 12 pobeda i 17 poraza.