Evroliga

Kiks Fenerbahčea u Istanbulu: Olimpija Milano obradovala Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 20:48
Kiks Fenerbahčea u Istanbulu: Olimpija Milano obradovala Partizan Guliver/Photo by Simone Lucarelli/LiveMedia/DeFodi Images

Košarkaši Olimpije Milano savladali su Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 82:75 (23:18, 14:17, 24:17, 21:23) u odloženom meču 24. kola Evrolige. 

To je sjajna vest i za ekipu Partizana, koji sada može da juriša i na petu poziciju i tako izbegne u nokaut fazi Real Madrid, Barselonu ili Olimpijakos. Crno-beli imaju pobedu manje i slabiji međusobni skor u odnosu na izabranike Dimitrisa Itudisa, međutim, do kraja ligaškog dela sezone sve je moguće.   

Fenerbahče je vezao treći poraz u poslednje četiri utakmice, a naredni rivali su mu Žalgiris i Efes kod kuće, Real, Baskonija i Zvezda na strani. 

 

 

Tim iz Milana je zabeležio sedmi trijumf na prethodnig osam mečeva i utisak je da nije odustao od borbe za plasman među osam u Evroligi, mada su mu šanse minimalne. 

Italijane je do pobede u Istanbulu vodio Šabaz Napijer sa 26 poena, pratio ga je Timoti Luvavu - Kabaro sa 19 poena. U timu domaćina najzapaženiji je bio Džonatan Motli sa 22 poena i devet skokova, raspoložen je bio i Marko Gudurić, postigao je 19 poena, dok je Nemanja Bjelica upisao četiri poena u ekipi domaćih.         

Fenerbahče je sve vreme bio u rezultatskom zaostatku koji nije mogao da nadoknadi. U samom finišu Karson Edvards je vezao dve trojke, na minut i 20 sekundi pre kraja smanjio na 76:72 i malo kasnije na 79:75, međutim, na drugoj strani šest poena je vezao Bili Beron (do tada je postigao samo dva) i odbio napad Fenerbahčea.