Vesti iz košarke

Svetislav Pešićev objavio spisak za kvalifikacije: "Orlovi" prvi put na okupu od Manile

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2024 15:11
Selektor Srbije Svetislav Pešić MN Press
Selektor Srbije Svetislav Pešić

Selektor Srbije, Svetislav Pešić objavio je spisak igrača uoči predstojećih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Vicešampion sveta prvi put će se okupiti od poraza u finalu Mundobasketa od Nemačke, krajem leta prošle godine.

Na Pešićevom spisku su i evroligaški igrači iz Partizana i Crvene zvezde, a ovo je kompletna lista pozvanih košarkaša: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

"Orlovi" su u Grupi G gde su još Finska, Danska i Gruzija. Srbija prvi meč igra u petak od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Finske, zatim sledi gostovanje u Tbilisiju i meč sa selekcijom Gruzije, 26. februara od 18 časova.

Tokom prolećnih i letnjih meseci reprezentaciju Srbije očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, gde će košarkaški turnir trajati od 27. jula do 11. avgusta.

Naredno okupljanje je za kvalifikacione mečeve je tek posle Olimpijskih igara u Parizu, u novembru mesecu ove godine, dok se kvalifikacije završavaju u

februaru 2025. godine.

Domaćini Eurobasketa su Finska, Letonija, Poljska i Kipar, što znači da su Skandinavci već obezbedili učešće na šampionatu Evrope, kao i ostale tri selekcije u čijim će se državama održati Evropsko prvenstvo. Inače, plasman na Eurobasket obezbediće po tri prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa.

Raspored utakmica Srbije:

23. februar 2024: Srbija - Finska
26. februar 2024: Gruzija - Srbija
21. novembar 2024: Danska - Srbija
24. novembar 2024: Srbija - Danska
21. februar 2025: Finska - Srbija
24. februar 2025: Srbija - Gruzija