Vesti iz košarke

Filip Petrušev zadovoljan u Zvezdi: Ovde su prepoznali moje kvalitete

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2023 19:46
Filip Petrušev zadovoljan u Zvezdi: Ovde su prepoznali moje kvalitete MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev dao je opširan intervju za sajt Evrolige, gde se između ostalog dotakao perioda dok je bio u Efesu, kao i o igranju u crveno-belom dresu.

Mladi Beograđanin (22) počeo je karijeru u Megi, da bi nakon sezone u Efesu, 2022. godine potpisao za Zvezdu. Kao član šampiona Evrope na terenu je provodio 10 minuta, gde je u proseku beležio 5,2 poena. 

"Bila je to moja prva prava profesionalna godina. Bila je to dobra godina za učenje za mene. Nije na kraju bila sjajna godina u smislu igranja, tako da sam samo tražio tim u Evroligi koji će mi omogućiti da imam veću ulogu, da igram više i da se razvijam, jer sam prošle godine stekao osećaj šta je Evroliga.", rekao je Petrišev i dodao:

"U nekim utakmicama sam pokazao da mogu da se takmičim sa tim momcima i da imam važnu ulogu u timu. To je ono na šta sam navikao: imati veću ulogu, imati veću minutažu. Želim da učim, ali učim na terenu dok igram, učim kroz one greške koje će se desiti, jer si još uvek mlad igrač koji pokušava da se dokaže i još se navikavaš na ligu."
 

Početkom sezone Petrušev je prešao u beogradski klub, gde ima dupli bolji učinak od onog u Turskoj - 10.8 poena, uz pet skokova po meču.

"Ovde sam odrastao. Ovde se osećam prijatno. Ne moram da razmišljam ni o čemu drugom osim o košarci. To donosi možda malo veći pritisak, tako nešto, ali sviđa mi se. To je kao pravi dom."

Petrušev je pokazao šta sve ume na terenu u novom klubu.

"Bilo je mnogo nedoumica od prošle godine, tako da mora biti mnogo dokazivanja, kao što je bitno pokazati ljudima da zaista mogu da se takmičim na ovom nivou. Plej-of je očigledno na umu, definitivno je svima u glavi, svi znaju za to, ali i svi znaju koliko je teška Evroliga, posebno sa 18 timova, samo osam ide dalje. Svaka utakmica je zaista važna", zaključio je košarkaš Zvezde.