Evroliga

Obradović zna šta Partizan čeka u Istanbulu: Efes će biti kompletan i motivisan u ključnom meču

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.03.2023 14:57
Obradović zna šta Partizan čeka u Istanbulu: Efes će biti kompletan i motivisan u ključnom meču MN Press

Košarkaši Partizana Mozzart bet u četvrtak od 18.30 igraju meč 29. kola Evrolige protiv Efesa u Istanbulu. Trener Željko Obradović biolje od drugih zna šta crno-bele očekuje protiv akutelnog prvaka Evrolige.

"Efes je dvostruki šampion Evrope, povređeni igrači su im se vratili. Poslednje informacije su da će igrati u kompletnom sastavu, što je uvek dobro da za protivnika imate tako sjajnu ekipu, koja je poslednje dve godine bila prvak Evrope. Moramo da se spremimo na najbolji mogući način da probamo da igramo normalnu utakmicu", rekao je Obradović uoči puta za Tursku.

Partizan ima 15 pobeda i 13 poraza i trenutno se nalazi na sedmom mestu na tabeli Evrolige, dok je Efes deseti sa skorom 14/14.

"Sigurno će biti motivisani, videli smo već izjave trenera Ergina Atamana, koji je rekao da je za njih ova utakmica ključna u svakom pogledu. Mislim da će njihov način pripreme za tu utakmicu biti takva da će želeti da odigraju najbolje protiv nas".

"Crno-beli" su pre dva dana pobedili Crvenu zvezdu 92:81 u derbi meču 21. kola ABA lige.

"Svaka pobeda donosi samopouzdanje, a ove godine je mnogo utakmica. Način na koji smo počeli i završili derbi pokazuje da igrači veruju u sebe, ali fokus je na narednoj utakmici", dodao je trener Partizana.

Košarkaš Partizana Zek Ledej je izjavio da zna šta njegov tim čeka u Istanbulu.

"Izaćićemo da igramo jako i da odradimo ono što moramo. Borićemo se, imali smo tešku utakmicu protiv Zvezde. Efes ima talentovanu grupu košarkaša, koji dugo igraju zajedno. Moramo da se borimo i da slušamo trenera", naveo je Ledej.

Janis Papapetru podsetio je da Efes ima iskusan tim.

"U Evroligi svako može svakog da dobije, ali i da izgubi. Teška i važna utakmica na strani, razumem njenu važnost. Daćemo sve od sebe, kao i uvek. Vasa Micić i Šejn Larkin su dva elitna igrača, koja kontrolišu utakmicu i kreiraju najviše poena u napadu. Moramo da budemo koncentrisani i borbeni do kraja. Imamo težak raspored, igramo sa timovima sa vrha tabele. Izazovno je, ali srećni smo što smo u ovoj poziciji", dodao je Papapetru.

Evroliga, 29. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes - Partizan 18.30
Monako - Virtus Bolonja 19.00
Žalgiris - Olimpijakos 19.00
Makabi TA - Baskonija 20.05
Valensija - Fenerbahče 20.30
Real Madrid - Milano 20.45
Lion - Panatinaikos 21.00

Petak
Barselona - Crvena zvezda 20.30
Bajern - Alba 20.30