Vesti iz košarke

Košarkaši Srbije u Abu Dabiju igraju protiv SAD i Australije: Pešić potvrdio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 12:16
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović Guliver
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović

Košarkaši Srbije osvajanjem drugog mesta na Mundobasketu obezbedili su vizu za Olimpijske igre u Parizu, a u pripremi za njih imaće sjajan tunrir u Abu Dabiju gde će igrati protiv SAD i Australije.

Selektor Svetislav Pešić je u prazničnom intervjuu za Mozzart Sport (biće objavljen u nedelju) potvrdio pisanja američkog ESPN da će Orlovi igrati u Abu Dabiju i najavio dve elitne pripremne utakmice - protiv Australije i SAD! 

Pre nego što Srbija otputuje u Abu Dabi, Pešić je otkrio da Orlove čeka i pripremna utakmica u Lionu, na oproštaju Tonija Parkera! Francuzi kao domaćini Igara igraće u verovatno najjačem mogućem sastavu. Sve utakmice odigraće se sredinom jula, pred odlazak na grupnu fazu u Lil.

"Najverovatnije idemo na turnir u Abu Dabi, tamo ćemo igrati prvu utakmicu sa Australijom, a drugu sa SAD. Oni su nama poslali ponudu da se potpiše ugovor, uslovi koje smo tamo dobili su fantastični, sada Savez treba da to njima potvrdi. Najverovatnije idemo tamo. Igramo sa Francuzima na oproštaju Tonija Parkera, to je 12. jula, pre nego što igramo u Abu Dabiju. U Abu Dabiju smo 15, 16. i 17. jula, a sa Francuzima igramo u Lionu. To je to, zasad", otkrio je Pešić za Mozzart Sport.

Pored Srbije, direktan plasman na Olimpijske igre osigurali su Francuska kao domaćin, te Nemačka kao svetski šampion, SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan i Japan. Preostali učesnici biće određeni posle kvalifikacionih turnira koji se igraju od 2. do 7. jula u Španiji, Letoniji, Grčkoj i Portoriku.