Evroliga

Niko ne voli košarku više od navijača Crvene zvezde i Partizana: "Delije" i "grobari" stavili Beograd na vrh liste Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 13:54
Niko ne voli košarku više od navijača Crvene zvezde i Partizana: "Delije" i "grobari" stavili Beograd na vrh liste Evrolige Guliver

Nije novost da navijači Crvene zvezde i Partizana masovno idu na košarkaške utakmice dva najveća kluba u Srbiji, pa ne čudi što je izračunato da su njihovi mečevi u 11. kolu bili posećeniji od ostalih. Odnosno, što je Beograd poneo titulu grada sa rekordnom posetom. 

Crveno-beli su bili domaćini Efesu, dok su crno-beli u "Štark areni" ugostili Panatinaikos, a pobede večitih rivala uživo je pratilo pratilo 38.369 gledalaca.

U Evroligi po dva kluba imaju još Atina (Olimpijakos i Panatinaikos) i Istanbul (Efes i Fenerbahče), ali iako veći ti gradovi su ostali iza glavnog grada Srbije. 

Grčki velikani su u poslednjem kolu zabeležili posećenost od 26.238 u Atini, dok su turski klubovi imali 22.394 gledalaca na svoja dva mečeva pred domaćim navijačima.

Evroliga se nastavlja ove nedelje duplim kolom. Zvezda gostuje Valensiji i Baskoniji u sredu i petak, dok Partizan čeka Monako i ide Armaniju u utorak i četvrtak.

Fajnal-for Evrolige biće održan od 24. do 26. maja naredne godine u Berlinu, a Evroliga je danas oglasila početak prodaje karata za 19. decembar, kao i cene ulaznica za mečeve polufinala, finala i duela za treće mesto.