Evroliga

Biti ili ne biti: Zvezda na Efes u Beogradu za nadu u Top 8 Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 11:55
Biti ili ne biti: Zvezda na Efes u Beogradu za nadu u Top 8 Evrolige MN Press

Košarkaši Crvene zvezde od 20:30 dočekuju Efes u dvorani "Aleksandar Nikolić" u sklopu 27. kola Evrolige. Obe ekipe pretenduju za plej-of elitnog takmičenja, a turski tim i šampion Evrope je nešto u boljoj situaciji, pošto ima 13 pobeda, dok je Zvezda na učinku 11-15.

Crveno-beli se nalaze u krizi rezultata. U poslednjih sedam utakmica imaju samo jednu pobedu u Evroligi, dok su nedavno izgubili i od Cibone u regionalnom takmičenju, posle čega su kompromitovali svoj plasman na kraju regularnog dela sezone. 

Uoči meča sa Efesom, trener Zvezde Duško Ivanović govorio je o kvalitetima večerašnjeg rivala, a istakao je i da gaji nade za plasman u Top 8 Evrolige.

"Igramo protiv ekipe koja je evropski prvak, kompletna su ekipa sa igračima koji igraju jedna na jedan, igraju pik en rol, odlično šutiraju… Mislim da u ovoj situaciji više sebe moramo da gledamo. Da igramo sa samopouzdanjem i agresivnošću koje smo imali ranije i onda da vidimo… Još imamo realne šanse za TOP8. Ali da bismo imali te realne šanse, moramo da počnemo da pobeđujemo", rekao je iskusni stručnjak.

Beograđani imaju još osam utakmica do izbore plasman u završnicu takmičenja, iako je još uvek rano za matematičke proračune, nema sumnje da će crveno-beli morati da pobede većinu utakmica, ako žele da se nađu u nokaut-fazi.

Posle duela sa Efesom, igraće protiv Panaitinaikosa u Atini. Zatim sledi gostovanje Barsi, pa susret sa Baskonijom i Valensijom u Beogradu. Krajem marta idu na megdan Asvelu, a poslednja dva susreta odigraće protiv Olimpijakosa i Fenerbahčea pred svojim navijačima.

Evroliga, 27. kolo:

Utorak:

Alba - Žalgiris 63:66

Olimpijakos - Barsa 77:70

Valensija - Armani 84:88

Virtus - Partizan 79:88

Real Madrid - Baskonija 81:85

Bajern - ASVEL 76:72

Sreda:

Makabi - Fenerbahče 18:30

Crvena zvezda Meridianbet - Efes 20:30

Monako - Panatinaikos 21:00