Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije stigle u Skoplje po drugi pobedu u kvalifikacijama za Eurobasket

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.11.2023 13:16
Košarkašice Srbije stigle u Skoplje po drugi pobedu u kvalifikacijama za Eurobasket MN Press

Košarkašice Srbije danas u Skoplju protiv Severne Makedonije igraju meč drugog kola kvalifikacija Grupe G za plasman na Eurobasket 2025. godine.

Izabranice Marine Maljković su deklasirale Ukrajinu pre nekoliko dana u Beogradu (82:40), a apsolutne su favoritkinje i danas popodne u Skolju (18.00), posebno jer su košarkašice Severne Makedonije poražene u prvom kolu od Portugalije 65:52.

"Uzbuđena sam što ću protiv Severne Makedonije igrati još jednu utakmicu za Srbiju. Prethodni meč je bio dobar za nas i gledamo da to prenesemo na sledeću utakmicu. Imamo timske ciljeve za svaki meč i moraćemo da igramo zajedno svih 40 minuta da bismo pobedile. Imamo plan igre i tačno znamo šta treba da uradimo", istakla je Anđela Dugalić.

U Severnu Makedoniju je krenulo 14 igračica: Ivon Anderson, Anđela Dugalić, Dunja Zečević, Maša Janković, Aleksandra Кatanić, Кatarina Кnežević, Tina Кrajišnik, Marta Mitrović, Jovana Nogić, Jovana Popović, Ivana Raca, Nevena Rosić, Jovana Spasovski i Dragana Stanković.

"Posle velike razlike na utakmici sa Ukrajinom, ne smemo se opuštati, već nastaviti u dobrom ritmu i protiv Sevene Makedonije. Veoma bitna utakmica za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo i zato moramo biti maksimalno fokusirane i spremne. Sigurna sam da nam želja i energija neće nedostajati i ukoliko ispoštujemo šta selektorka bude tražila od nas, nećemo imati problema", zaključila je Aleksandra Кatanić.

Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Eurobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

Kvalifikacije za Eurobasket 2025, drugo kolo

Grupa G

Ukrajina - Portugalija 17.00

S. Makedonija - Srbija 18.00

Standings provided by Sofascore