Nikola Jokić

Nikola Jokić pohvalio komentatore TV Arena sport: Oni su jedini sa kojima ja zapravo želim da radim intervjue

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.06.2023 23:31
Nikola Jokić pohvalio komentatore TV Arena sport: Oni su jedini sa kojima ja zapravo želim da radim intervjue TV Arena sport/ Screenshot

Sada već po tradiciji, za TV Arena sport pred četvrti meč finala NBA lige, govorio je najbolji košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić. Njegova ekipa u finalu vodi 2:1 i ima priliku da praktično jednom rukom prigrli Leri O'Brajan trofej.

Prvo je srpski as govorio o partiji franšize iz Kolorada u trećem meču.

"Bitna pobeda za nas, vratili smo brejk. Igrali smo puno bolje, kad smo poveli kontrolisali smo meč do kraja i četvrta četvrtina je bila sjajna, imali smo smirenost. Sviđa mi se kako smo igrali, nismo pravili greške i bili smo fokusirani do kraja. Mi smo pogađali, a kada su počeli da preuzimaju i udvajaju Džamala, cela ekipa je bila dobra".

Nikola Jokić je na trećoj utakmici postao prvi igrač u istoriji koji je u finalu imao 30-20-10 partiju, dok on i Džamal Marej prvi duo koji je u finalu imao tripl-dabl sa 30 poena.

"Ekipa je izbacila mene i Džamala sa tim brojkama. Porter i "KCP" su igrali lošije, imali smo Brusa i Kristijana Brauna koji su nam pobedili utakmicu, sve su preokrenuli i oni su nas isturili napred na neki način, a Džamal igra na visokom nivou ceo plej-of. Moj pristup u ovom momentu je da je sledeći meč najvažniji. Celo finale imam taj mentalitet, svaka utakmica je na krv i nož".

Potom se osvrnuo na to kakav Majami očekuje u četvrtom meču.

"Nije samo Batler problem, jako su zeznuti za čuvanje, ne smes da zaspiš, ne smeš da pogrešiš. Batler je možda vođa ili najbolji igrač, ali cela ekipa je sjajna i tačni su, nemaju puno grešaka."

Govorio je i o psihološkoj pripemi za finalne mečeve.

"Razmišljamo kao da smo očajni, da nam sve zavisi od sutračnje utakmice, jer ako se opustimo izgubićemo. Moramo da želimo više od njih i to je jedini put ka tituli."

Na kraju intervjua u razgovor se uključio američki kolega, koji je Nikolu pitao koliko mu znače komentatori TV Arena sport, Nenad Kostić i Edin Avdić koji prate ovo NBA finale.

"To nije toliko uzbudljivo pitanje", počeo je kroz smeh Jokić pa nastavio: 

"Znam ih dugo vremena, sjajno rade svoj posao i mislim da su oni jedini sa kojima ja zapravo želim da radim intervjue jer mi se dopada kako prate košarku, ne pričaju gluposti, već ono što treba, veoma je interesantno slušati ih, a kada prenose, čine utakmicu zanimljivijom".

Nakon lepih reči koje je dvostruki MVP imao, usledio je i zagrljaj sa našim komenatorima koji su Jokiću poželeli mnogo sreće u susretu broj četiri koji je na programu u subotu od 02.30 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.