Nikola Jokić

Liga treba da zaštiti igrače, a ne navijača, bez obzira kako se on zove: Jokić oštar posle sukoba sa vlasnikom Sansa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2023 08:25
Liga treba da zaštiti igrače, a ne navijača, bez obzira kako se on zove: Jokić oštar posle sukoba sa vlasnikom Sansa Tanjug/AP Photo/Matt York

NBA liga bi trebalo da zaštiti igrače, a ne navijača, bez obzira što je u pitanju vlasnik Finiksa, jer je on u tom trenutku uticao na igru, kaže srpski košarkaš Nikola Jokić nakon incidenta na utakmici protiv Sansa.

Najbolji pojedinac meča, koji je četvrti susret plej-of serije Zapadne konferencije završio sa ličnim rekordom od 53 poena dobio je tehničku grešku zbog odgurivanja Meta Išbija, a sve zbog toga što je pokušao da uzme loptu koja je otišla u gledalište.

"Naravno da znam ko je Met, ali on je u tom trenutku sedeo među navijačima i on nije ništa drugačiji od svih ostalih koji su tu sedeli. Uticao je na igru, nije želeo da mi da loptu, a uz to je prvi stavio ruku na mene, ja sam želeo da uzmem loptu kako bismo nastavili meč ", rekao je posle meča Nikola Jokić i dodao:

"Ne znam, zaista smatram da bi u tim situacijama liga trebalo da zaštiti mene, a ne navijača. Zapravo, ne mislim na mene lično, već na mene kao igrača. Mi smo ti koji treba da budemo zaštićeni od navijača, ma kako god da se oni zovu. Možda i grešim, videćemo".

Podsećanja radi, Finiks je uspeo da izjednači na 2:2 u seriji i naredni meč polufinala Zapadne konferencije NBA lige na programu je u noći između utorka i srede u Denveru (04.00, TV Arena 1 Premium).