Nikola Jokić

Embid: Lažu oni koji kažu da ih ne zanima MVP nagrada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2023 12:40
Embid: Lažu oni koji kažu da ih ne zanima MVP nagrada Guliver/AP Photo/Derik Hamilton

Centar Filadelfije Džoel Embid je posle brojanja 25 odsto glasova lider u trci za nagradu MVP NBA sezone. Iza njega su Janis Adetokunbo i Nikola Jokić, ali do kraja glasanja lako se sve može promeniti.

Bio je Kamerunac i jasan koliko bi mu značilo ovo priznanje koje jedini od tri kandidata nije osvojio, jer su Adetokunbo i Jokić po dva puta proglašavani za najbolje u regularnom delu sezone.

 

 

"Ako ljudi govore da ih ne zanima nagrada za MVP, lažu vas. To je najbolji trofej koji igrač može da osvoji, mnogo značajan. Ukoliko ja osvojim, opravdaće sav trud koji sam uložio tokom čitave sezone. Zato mi je stalo do MVP nagrade, jer kad uložiš toliko napora i kad dobiješ to priznanje, znači da nisi protraćio svoje vreme", izjavio je Embid.

U Americi se vodi velika polemika oko toga ko je bio najbolji ove sezone? S obzirom na to da se neka rangiranja u NBA često vode po statistici, Jokić bi mogao da napravi het-trik, što je pošlo za rukom samo Bilu Raselu, Viltu Čemberlenu i Leriju Birdu, jer je bolji od pomenutih rivala u 12 od 17 statističkih kolona.