Nikola Jokić

Meloun nevoljan da vidi Jokića na Olimpijskim igrama: Velika bi to "kilometraža" bila za momka njegovih gabarita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 20:08
Trener Denvera Majk Meloun sa Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Trener Denvera Majk Meloun sa Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem

Kako se bliži početak Olimpijskih igara, tako se sve više poteže pitanje o učešću Nikole Jokića u Parizu. As Denvera nije igrao za nacionalni tim još od Evropskog prvenstva 2022. godine, a da se pita šef stručnog štaba Nagetsa, Majk Meloun, momak iz Sombora verovatno ne bi igrao za Srbiju ni ove godine.

"Idu Olimpijske igre u Parizu. Nisam još ni siguran šta je Nikolina konačna odluka što se tiče igranja tamo. Ali, ako bude igrao, njegovo telo će preći još veću kilometražu", rekao je Majk Meloun na nedavnoj konferenciji za medije gde su mu društvo pravili vlasnik franšize iz Kolorada Džoš Kronke i generalni menadžer Kalvin But.

"Neko mi je poslao statistiku, u poslednjih pet-šest godina Nikola je igrač sa drugom najvećom minutažom u NBA, posle Džejsona Tejtuma. Mnogo je to kilometara za velikog momka“, aludirajući na to da bi možda bilo najbolje da se Nikola sačuva za narednu sezonu.

Osvrnuo se zatim Meloun i na plej-of Nagetsa, gde je njegov tim eliminisan već u drugoj rundi od Minesote.

"Moramo da budemo pametniji oko nekih odluka koje donosimo. Da se pobrinemo da kada dođemo do plej-ofa, on bude mentalno i fizički spreman da nam ponudi najbolje. Nije samo u pitanju Nikola. Iskreno, kada sam ih pogledao u sedmoj utakmici, za Jokića jedino nisam pomislio „baš je iscrpljen“. Ali drugi momci… Toliko je toga traženo od Erona Gordona, od Kentevijusa Koldvel-Poupa, Džamala Mareja i Majkla Portera", rekao je trener Denver i dodao:

"Kao trener moram da počnem da razmišljam ne samo kako da se dobije sledeća utakmica, već kako da se dobije sezona. Da manje opteretim igrače kako bismo, kada dođemo do plej-ofa, imali najveće šanse", istakao je.