Nikola Jokić

Udružili se protiv Jokića: Dok Rivers, Zek Lavin i Timoti Legler smatraju da Embid zaslužuje MVP nagradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 20:38
Udružili se protiv Jokića: Dok Rivers, Zek Lavin i Timoti Legler smatraju da Embid zaslužuje MVP nagradu Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Dominira Nikola Jokić NBA ligom, iz večeri u veče oduševljava fanove igre pod obručima svojim potezima koji često u čudu ostave i njegove protivnike, ali Denver trenutno beleži više poraza nego pobeda, što su mnogi odmah iskoristli da unapred MVP trofej uruče Džoelu Embidu.

Prvi u redu je strpljivo čekao Dok Rivers, ujedno i trener Filadelfije za koju nastupa Kamerunac sa francuskim pasošem. Iskusni stručnjak koji je titulu sa Bostonom osvojio 2008. godine, a od tada samo još jednom igrao finale (2010.), dodao je i da je Embid još prošle sezone zaslužio MVP nagradu.

"Trudim se da se ne mešam u ovu temu. Ali, Džoel je MVP. I prošle godine je trebalo da bude MVP. Mislim da nema potrebe da vodim kampanju i to ne radim, za tim nema potrebe, jer dokazi su tu", rekao je Dok Rivers.

Njemu se pridružio i Zek Lavin, bek Čikaga, koji tokom leta često trenira sa Embidom i takođe misli da je zvanično drugi najbolji centar lige već trebao u svojoj vitrini trofeja da ima barem jednu MVP nagradu.

"Mislim da je već trebalo da osvoji jedan. Smatram i da je Jokić bio sjajan takođe. Osvojio ga je dve godine uzastopno tako da ne možete ništa da mu oduzmete. Naravno, Janis je neverovatan. Ipak, smatram da je Embid siguran ove godine. Toliko je dobar", rekao je Lavin.

Ipak, čini se da je najiskreniji bio Timoti Legler, nekadašnji igrač Vašingtona, a sada analitičar, koji je rekao da je nemoguće biti objektivan kada su u pitanju MVP kandidati.

"Subjektivno je, ne postoji pogrešan odgovor kada govorite o glavnim kandidatima. Za mene je MVP Embid. Nešto se desilo pre neko meče kada sam gledao utakmicu protiv Klivlenda. Odigrao je potez u odbrani koji je bio kao 'vau' momenat. On je jedini igrač u ligi koji bi to mogao da izvede. To je bilo kada je Džedi Osman krenuo snažno na ulaz. Embid je krenuo u bok, skočio je koliko može grudima prema Osmanu koji je iza njegovih leđa dodao Mobliju koji je bio ispod koša. Embid je doskočio i odmah se okrenuo i skočio ponovo u zaokretu od 180 stepeni i uhvatio loptu ispred obruča, što je omogućilo tranziciju i poene za Džejmsa Hardena", rekao je Legler gostujući u podkastu još jednog bivšeg NBA košarkaša Džej Džej Redika.

Potom je uporedio dvojicu glavnih kandidata za MVP priznanje.

"Jokić i on su moji favoriti. Jasno je da je Embid bolji poenter, dominantan je. Jokić bolje razigrava saigrače u napadu. U skokovima su obojica dominantni. Ako govorite o toj dvojici momaka, dvojici lidera, to je ono što pravi razliku za mene. Ekipe imaju praktično isti broj pobeda. Znam da je Denver prvi na Zapadu, ali način na koji je Filadelfija igrala poslednja tri meseca, mislim da su bili najbolji u ligi u tom periodu. Doprinos koji Embid donosi na tom kraju terena, kao poslednja brana u odbrani, mislim da je to ono što pravi razliku", zaključio je Legler.

Regularni deo sezone NBA lige se bliži kraju, Embid daje sve od sebe da "skine" Nikolu Jokića sa trona, a srpski centar več po navici ne mari za MVP, već za Leri O'Brajan trofej, namenjen šampionu NBA lige.

Anketa