Nikola Jokić

Dabl-dabl Jokića za prvo mesto Denvera na Zapadu: Rekord karijere Micića protiv Memfisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 08:01
Nikola Jokić i Nikola Jović Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić i Nikola Jović

U reprizi prošlogodišnjeg NBA finala, košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Majami Hit 100:88, uz još jednu solidnu partiju Nikole Jokića. Srpski centar odigrao je onoliko koliko je bilo potrebno da se savlada franšiza iz Floride, a meč protiv sugrađanina Nikole Jovića (3p), završio je sa dabl-dabl učinkom od 12 poena, 14 skokova i šest asistencija.

Listu strelaca predvodio je Majkl Porter Džunior sa 25 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Bem Adebajo sa 17 poena i 13 uhvaćenih lopti. Bila je ovo 10. pobeda u poslednjih 11 utakmica za Nagetse (46-20), koji su novim, dominantnim izdanjem u NBA ligi, izbili na čelo Zapadne konferencije ispred Oklahome (45-20), koja ima pobedu i utakmicu manje.

Franšiza iz Kolorada vodila je glavnu priču na terenu tokom čitavog susreta. Dobar momentum stekla je na krilima sjajne tranzicione igre u prvoj četvrtini (26:19). Majami se potom vratio u nastavku i bio ravnopravan rival sve do sredine poslednje deonice (80:83), da bi onda aktuelni šampioni serijom 17:8 u poslednjih šest minuta i definitivno prelomili meč.

 

 


Pored Jokića, odličan meč u noći za nama odigrao je i Vasilije Micić, koji je u pobedi Šarlota (17-49) nad Memfisom (23-44) ostvario rekord karijere. Srpski plejmejker bio je drugi najefikasniji u redovima Hornetsa, a utakmicu je završio sa 25 poena (9/10) uz osam asistencija.

Bivši as Evrolige igra kao preporođen u novoj sredini, gde je zbog povrede Lamela Bola i Treja Mana, isplivao kao glavni organizator igre, a u toj ulozi, se za sada, odlično snalazi.

"U NBA najgora stvar je kada imate mnogo povreda. I mi i oni imamo mnogo povređenih, ali pokušali smo sa ovim što imamo da odigramo 48 minuta, bez obzira na to kakve su bile okolnosti pre meča. Prvo poluvreme smo dobro završili, drugo smo odigrali čak i bolje, ispostavilo se da je to bilo dovoljno za današnju pobedu" istakao je Micić posle utakmice i dodao:

"To je standard u NBA. Morate da budete aktivni sve vreme, mnogo puta sam čuo otkako sam došao ovde da je taj atletski deo jedna od najvažnijih stvari, tako da je to bio jedan od ključeva danas. Srećan sam zbog toga."

Vasa je potom govorio o Hornetsima kao o svom novom timu.

"Igramo stilom koji mi leži, sa dosta kretnji, dodavanja. Pokušavam da se dobro uklopim, jer kao što sam rekao, imamo mnogo talentovanih igrača. Možda sam ja danas bio najbolji što se tiče poena, ali ključ je uvek naći najboljeg igrača na najboljoj poziciji. To je i danas sveukupno bio deo naše igre", zaključio je Micić.

Od ostalih srpskih košarkaša koji su sinoć izašli na teren, Aleksej Pokuševski takođe je imao dobru rolu protiv Memfisa (9-5-3), dok je Bogdan Bogdanović postigao je osam poena uz isto toliko asistencija u porazu Atlante protiv Portlanda (106:102).

NBA liga

Detroit - Toronto 113:104
Orlando - Bruklin 114:106
Indijana - Čikago 129:132
Majami - Denver 88:100
Memfis - Šarlot 98:110
Nju Orleans - Klivlend 95:116
Dalas - Golden stejt 109:99
Portland - Atlanta 106:102
Sakramento - LA Lejkersi 120:107
 

 

Standings provided by Sofascore