Nikola Jokić

Kakav Boston, NBA liga tvrdi - Nagetsi glavni favoriti za šampionski prsten

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 19:21
Košarkaši Denver Nagetsa Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaši Denver Nagetsa

Posle nove, velike pobede nad Boston Seltiksima, aktuelni šampioni Denver Nagetsi, ponovo su glavni favoriti za osvajanje titule, smatra NBA liga.

Prema najnovijem "power ranking-u", franšiza iz Kolorada, koja se, uzgred, nalazi na drugom mestu Zapada sa "pola pobede" manje od Oklahome, prestigla je Seltikse na listi kandidata za šampionsku titulu pet kraja pre regularnog dela sezone.

Od "All star" pauze, Nikola Jokić i družina izgledaju neverovatno na parketu. U poslednjih 10 utakmica zabeležili su svega jedan poraz. I to od Finiksa nakon produžetka, a pošto ih, za razliku od konkurencije, čeka daleko lakši raspored u preostalih 17 kola, NBA liga prepustila je ulogu favorita aktuelnim šampionima.

Iako Boston ima najbolji skor u ligi sa 5.5 pobeda više od Denvera, Nagetsi su prvi na listi sa učinkom 44-20. Zatim slede Seltiksi (49-14), pa sjajna Oklahoma (45-19) predvođena Šej Gildžesom Aleksandrom, koji će uz Džejsona Tejtuma i Entonija Edvardsa, biti glavni protiv kandidat Jokiću u izboru za MVP nagradu. Milvoki (42-23) je četvrti, dok su prekaljeni LA Klipersi na petom mestu liste sa skorom 41-22.