Nikola Jokić

Kakav peh za Hjuston - "bejbi Jokić" doživeo tešku povredu kolena: Amerikanci tvrde kraj sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 16:53
Košrkaš Hjustona Aleperen Šengun Tanjug/AP Photo/Randall Benton
Košrkaš Hjustona Aleperen Šengun

Mlada zvezda Hjustona, Alperen Šengun, čija igra neodoljivo podseća na našeg Nikolu Jokića, doživeo je tešku povredu kolena u samom finišu utakmice protiv Sakramenta i prema najavima pojedinih američkih medija, sezona za popularnog "bejbi Jokića" je verovatno završena.

Talentovani centar Roketsa, koji ove sezone u proseku beleži 21 poen, devet skokova i pet asistencija, doživeo je naime peh pred sam kraj meča protiv Kingsa, kada je u nameri da izblokira šut Domantasa Sabonisa, nezgodno doskočio na desno koleno. Mladi Turčin (21) nakon nemile situacije, ostao je da leži na parketu sa užasnom grimasom na licu, da bi ga potom sa suzama u očima ispratili sa terena i to u kolicima.

 

 

Prema najavama pojedinih američkih medija, sezona za njega je verovatno završena i to taman kada je franšiza iz Hjustona uhvatila zalet za plej-in. Ekipa Ime Udokua vezala je četiri pobede u poslednjih pet utakmica, pa su navijači teksaškog tima i dalje gajili nade da bi Roketsi (29-35) možda mogli da uhvate priključak za Golden stejtom (33-30) na 10. mestu Zapada. Ali je to sada veliko pitanje, budući da je kompletan napad ove sezone uglavnom išao preko Šenguna, koji je poput Jokića, glavni organizator igre sa centarske pozicije.

Bilo kako bilo, više o njegovom stanju znaćemo u danima koje dolaze, ali svakako ogroman hendikep za franšizu iz Teksasa, koja će u nastavku sezone biti znatno oslabljena na "petici". Budući da je i Stiven Adams van stroja. Preostali centri su bivši košarkaš Partizana Džok Lendejl i Boban Marjanović, koji ove sezone u proseku beleži pet minuta na parketu.

 

Standings provided by Sofascore