Nikola Jokić

Jokić je heroj u Srbiji, ali moramo mu dati prostora...: Vlade Divac o potencijalnom (ne)igranju NBA superstara na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 12:59
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, na meču reprezentacije Srbije Giliver
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, na meču reprezentacije Srbije

Nikome ko se razume u košarku nije potrebno objašnjavati gde je mesto Nikole Jokića u svetskoj košarci, kao što je svakome jasno šta bi reprezentacija Srbije dobila njegovim povratkom u tim. Počev od Olimpijskih igara ovog leta, gde njegovi zemljaci stižu kao osvajači srebrne medalje na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Vlade Divac živi u Sjedinjenim Američkim Državama, kao Somborac, u redovnom je kontaktu sa alfom i omegom NBA šampiona, Denvera, a i sam je igrao u najjačoj košarkašlkoj ligi na svetu pa "problemu" Jokićevog (ne)igranja može da pristupi sa svakog mogućeg aspekta. 

"Pre svega, nemamo još potvrdu (da li će igrati ili ne). Jasno je da je sezona dugačka i moramo da mu damo prostora da vidimo kako će reagovati na umor po završetku takmičenja", rekao je Divac za SiriusXM NBA Radio.

 

 

"Orlovi" se nisu kvalifikovali za prethodne Igre u Tokiju, dok su u Rio de Žaneiru Riju 2016. godine odneli srebro. U Pariz idu sa s najvišim ambicijama, ko god se naže na konalnom spisku selektora Svetislava Pešića. 

"Ako bude igrao za Srbiju, biće to velika stvar. On je heroj u svojoj zemlji, po meni jedan od najboljih košarkaša u istoriji, svakako najbolji trenutno u ligi. Za sve bi bilo jako dobro ako bi bio u sastavu Srbije", podsetio je bivši centar više američkih klubova i jedan od stubova trofejne generacije reprezentacije.