Nikola Jokić

Jokić je brutalna zver koja se retko danas viđa u NBA ligi: Legendarni Šon Kemp nahvalio asa Denvera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 18:10
Šon Kemp i Geri Pejton AP Photo/Ted S. Warren
Šon Kemp i Geri Pejton

Iz nedelje u nedelju kako se bliži kraj regularne sezone u NBA ligi, Nikola Jokić sve se češće pominje po američkim medijima. Ime srpskog centra provlači se po ESPN-u i brojnim podkastima, a u jednom od njih nedavno je gostovao legedarni Šon Kemp, gde je "na sva usta" nahvalio asa Denvera.

Bivši košarkaš čuvenog Sijetl Supersoniksa, koji je tokom svoje 14-godišnje NBA karijere igrao i za Klivlend, Orlando i Portland, govorio je samo u superlativu o momku iz Sombora u "Sei Less" podkastu. A, evo šta je imao da kaže za centra Nagetsa, koji posle sjajnih partija nakon "All star" pauze, uvelika hita ka trećem MVP priznanju.
 
"Obožavam da gledam Jokića. On je tip igrača koji može da pogodi koš u kritičnim situacijama, dok istovremeno njegovi saigrači žele da igraju sa njim u tim momentima i to je nešto što se retko viđa u NBA ligi danas", rekao je Šon Kemp i nastavio:

"Njegov stil igre, kada deli sve one asistencije, je zarazan. Nije zabavno deliti parket sa nekim koji samo želi da šutira dok je Jokić potpuno drugačiji. Takođe, on je brutalna zver u poslednjoj četvrini, gde mu nije teško da igra na niskom postu, što potvrđuju i brojne posekotine. Imam utisak da ima više rana na rukama nego neki koji se bave borilačkim veštinama", dodao je šestostruki "All star" igrač.

Nikola Jokić i njegovi Nagetsi podigli su formu posle "All star" vikenda u Indijanapolisu. Nanizali su šest pobeda i samo ih jedna deli od liderske pozicije Zapada, a naredni meč odigraće protiv Finiksa u noći između utorka i sredne od 04 časa iza ponoći po našem vremenu.

 

Standings provided by Sofascore