Nikola Jokić

Lejkersi su poraženi od Denvera, ali bila je to noć za pamćenje Lebrona Džejmsa: Prvi je u istoriji NBA lige dao više od 40.000 poena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 08:31
Lebron Džejms Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Lebron Džejms

Da li je zaista najbolji u istoriji, to će ostati večita tema rasprava među ljubiteljima košarke širom sveta, ali da je Lebron Džejms najbolji strelac NBA lige ikada, e to ne može niko da mu ospori.

Košarkaš LA Lejkesra je u noći izmeđi subote i nedelje u duelu protiv Denvera postavio još jedan rekord u tom smislu i sa 26 datih poena postao prvi čovek u istoriji ovog takmičenja koji je prešao granicu od 40.000 datih poena.

Pre meča protiv aktuelnog šampiona, Džejmsu je bilo potrebno devet poena kako bi uspeo da pređe pomenutu granicu i zbog toga je bio zanimljiv njegov pozdrav sa Nikolom Jokićem pred sam početak.

Naime Lebron je išao od igrača do igrača Denvera kako bi se pozdravio sa njima, a onda je došao do srpskog reprezentativca koji mu je poručio:

"Zaustavićemo te na osam poena."

 

 

Naravno, Jokić je to rekao u šaljivom tonu, što je vrlo nasmejalo Džejmsa, koji je samo klimnuo glavom, a nakon utakmice njih dvojica su se još jednom srdačno zagrlili i pozdravili, pokazavši da veoma poštuju jedan drugog.

Na utakmici u Los Anđelesu prisutan je bio i slavni Medžik Džonson koji je istako da mu je drago što je uživo posmatrao ovaj duel u kojem je Lebron Džejms ispisao istoriju i to u dresu koji je proslavio i samog Medžika.

Inaće, drugi na listi najučinkovitijih igrača NBA lige je legendarni Karim Abdul Džabar sa 38.387 datih poena, a među deset najboljih svih vremena nema nijendog aktivnog košarkaša i tu poslednju poziciju zauzima Karmelo Entoni sa 28.289, što znači da će veoma teško neko uspeti da prestigne Lebronov rekord.

NBA liga

Memfis – Portland 100:107
LA Lejkers – Denver 114:124
Finiks – Hjuston 109:118
Majami - Juta 126:120
Bruklin - Atlanta 114:102

 

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore