Nikola Jokić

Od "ružne devojčice" do "ubice": ESPN se najzad poklonio Jokiću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 17:32
Košarkaš Denvera Nikola Jokić Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Denvera Nikola Jokić

Nikola Jokić najzad je dobio priznanje ESPN-a. Čuveni američki novinar Brajan Vindhorst, koji radi za pomenutu "kuću", kao nikad pohvalio je srpskog centra. Samo u superlativima govorio je o košarkašu Denvera, a u brojnim hvalospevima ređali su razni epiteti od "ubice" do "pametniji je od vašeg trenera".

Srpski centar inače ima još jednu sezonu iz snova i ponovo se nalazi u najužoj konkurenciji za MVP nagradu. Naročito sada otkako je Džoel Embid otišao na pauzu zbog povrede. A, prema anketama ESPN-a, Jokić bi vrlo lako mogao da osvoji pomenuto priznanje po treći put u karijeri.

"Kažem vam, momak koji uliva strah u srce svima, od izvršnih direktora do trenera i momaka koji donose lopte, jeste Nikola Jokić. Ovo je momak koji je nesavladiv. Ne umara se. Ne upada u problem sa ličnim greškama. Nema loše utakmice, dominira ligom bez skakanja. Ne možete mu ništa. Ne dozvoljava da ga sudije izbace iz takta. Ne postoji odbrana koju možete primeniti na njega, a da on ne pronađe rešenje", počeo je monolog Brajan Vindhorst i nastavio:

"On je pametniji od vašeg trenera. Zna gde se svi nalaze na parketu, pre nego što se i pomere. Ne postoji nijedan igrač kojeg možete staviti da ga čuva. Kada je u formi nezaustavljiv je. Kada nije, gotovo je nemoguće pobediti ga."
 

 

 

Potom se osvrnuo na Jokićevu utakmicu protiv Vašingtona, gde je upisao 21 poen, uz 19 skokova i 16 asistencija.

"Samo ću vam reći za sinoć. Znate li šta je uradio sinoć? I Luka Donćić je odigrao sjajno, baš kao i Kari, takođe je i Šaj Gildžus-Aleksander odigrao odlično sinoć, ali Jokić je imao jedno od najimpresivnijih izdanja u istoriji lige. Imao je 15-15-15 uz šut 10/10 iz igre, u četvrtak u februaru. I Bože, šta on radi četvrtkom, nedeljom i ponedeljkom u maju i junu… Jednostavno nema načina da ga zaustavite. Ne postoji odrana koja može da se nosi s načinom na koji on može da vas rastavi, bilo da je reč o šutu ili asistenciji. On je ubica kada je u pitanju efikasnost i nema kajanja. To radi bez emocija, bez promene izraza lica. To je zastrašujuće“, zaključio je Amerikanac.

Podsetimo, ESPN, inače jedna od najvećih sportskih televizija na svetu, godinama unazad nije davala dovoljno medijskog prostora srpskom centru. Često nazivajući ga "ne toliko lepom devojčicom", da bi se u finišu prošle sezone ime Jokića sve češće pominjalo na njhovim kanalima. I to tek kada je Denver "pometlao" LA Lejkerse...