Nikola Jokić

NBA Ol-star vodič: Ko, kada i gde učestvuje ovog vikenda u Indijanapolisu?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

16.02.2024 16:00
NBA Ol-star Guliver/AP Photo/Michael Conroy
NBA Ol-star

Ovog vikenda će Indijanapolis po prvi put od 1985. godine biti domaćin Ol-star vikenda. U dvorana Indijana Pejsersa, "Gejnbridž Fildhaus" će se 18. februara održati 73. Ol-star utakmica. 

Ol-star vikend zvanično počinje na "Lukas Oil Stadionu" gde će NBA imati svoju "All-Star Celebrity" utakmicu na kojoj će se naći razne poznate ličnosti iz Sjedinjenih Američkih Država. Nakon toga sledi "Rising star game" gde će učestvovati mlade zvezde NBA lige podeljena u četiri tima. Odigraće se dva polufinala, a pobedničke ekipe će odmeriti snage u finalu uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Noć između subote i nedelje je rezervisana je za "Skills Challenge", takmičenje u šutiranju za tri poena, zakucavanju i okršaj dva najbolja šutera u NBA i WNBA ligi. Stef Kari i Sabrina Jonesku će imati zaseban okršaj u šutu za tri poena na Ol-staru u Indijanapolisu.

 

 

Program počinje od 02.00 po srednjeevropskom vremenu, a prvi po rasporedu je "Skill Challenge" gde će učestvovati tri tima. Kao domaćini, tim Indijana Pejsersa će predstavljati Tajris Halibarton, Benedikt Maturin i Majls Tarner. Za ekipu pod nazivom "Top Picks" će igrati Paolo Bankero (Orlando Medžik), Entoni Edvards (Minesto Timbervulvs) i Viktor Vembanjama (San Antonio Spurs). Poslednji tim sa imenom "All-Stars" čine Skoti Barns (Toronto Raptors), Tajris Maksi (Filadeflija Seventisiksers) i Trej Jang (Atlanta Hoks).

Za takmičenje u šutu za tri poena su se prijavili Malik Bizli (Mivoki Baks), Džejlen Branson (Njujork Niks), Tajris Halibarton (Indijana Pejsers), Lauri Markanen (Juta Džez), Donovan Mičel (Klivlend Kavalirs), Karl Entoni Tauns (Minesota Timbervulvs) i Trej Jang (Atlanta Hoks). Titulu sa prošlogodišnjeg Ol-star vikenda će braniti Demijen Lilard (Milvoki Baks). Nakon toga na scenu nastupaju Stef Kari i Sabrina Jonesku u odvojenom takmičenju u šutu za tri poena.

Veče će zatvoriti turnir u zakucavanju, a četiri igrača će nastupiti na ovoj manifestaciji. Džejlen Braun (Boston Seltiks), Haime Hakez (Majami Hit), Džejkob Topin (Njujork Niks). Titulu će braniti Mek Meklang koji trenutno nastupa u G-ligi za filijalu Orlando Medžika.

 

 

Glavni događaj će naravno biti Ol-Star utakmica između Istočne i Zapadne konferencije koja će se održati u hali Indijana Pejsersa, "Gejnbridž Fildhaus".

Startne petorke na Ol-star utakmici

Zapad: Lebron Džejms (L.A. Lejkers), Kevin Durent (Finiks Sans), Nikola Jokić (Denver Nagets), Luka Dončić (Dalas Maveriks) i Šej Gildžis Aleksander (Oklahoma siti Tander).

Istok: Janis Adetokumbo (Milvoki Baks), Džejson Tejtum (Boston Seltiks), Tajris Halibarton (Indijan Pejsers), Demijen Lilard (Milvoki Baks), dok se još uvek ne zna ko će zameniti povređenog Džoela Embida u startnoj postavi.

Startne petorke su poznate, a ostalo je samo da se odluči ko će zameniti Džoela Embida koji je povređen. Rezerve na Istoku će biti Bem Adebajo (Majami Hit), Paolo Bankero (Orlando Medžik), Džejlen Braun (Boston Seltiks), Džejlen Branson (Njujork Niks), Tajris Maksi (Filadelfija Seventisiksers), Donovan Mičel (Klivlend Kavalirs), Trej Jang (Atlanta Hoks) i Skoti Barns (Toronto Raptors). Sa druge strane na Zapadu će to biti Devin Buker (Finiks Sans), Stef Kari (Golden Stejt  Voriors), Entoni Dejvis (L.A. Lejkers), Entoni Edvards (Minesota Timbervulvs), Kavaj Lenard (L.A. Klipers), Pol Džordž (L.A. Klipers), Karl Entoni Tauns (Minesota Timbervulvs).

Trener Istoka će biti Dok Rivers (Milvoki Baks), dok će tim Zapada predvoditi Kris Finč (Minesota Timbervulvs). Utakmica dve konferencije počinje u 02.00 u noći između nedelje i ponedeljka uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

NBA organizacije je već donela odluku za destinaciju kada su naredna dva Ol-Star vikenda u pitanju, te će se 2025. godine ovaj događaj održati u San Fransisku, dok će 2026. godine domaćin biti Los Anđeles.