Nikola Jokić

Nema Jokićevog tripl-dabla, nema pobede Denvera: Težak poraz Nagetsa protiv Sakramenta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 08:00
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, šutira preko igrača Sakaramenta Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, šutira preko igrača Sakaramenta

Nikola Jokić, po običaju, nosio je Denver na svojim plećima ali ovog puta nije uspeo da stigne do svog novog trtipl-dabl skora, niti je njegov tim protiv Sakramenta mogao da izbegne jedan od najtežih poraza od početka odbrane NBA titule - 106:135. 

Višestruki dobitnik raznih MVP priznanja nije 16. put ove sezone stigao do dvocifrenih brojki u sve tri najvažnije statističke kolone, jer se zaustavio na 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, ali je i bez toga bio najbolji šuter svog tima u sudaru sa razgoropađenim domaćinom i njegovom udarnom iglom Domantasom Sabonisom, koji je stigao do 48. tripl-dabl učinka u prekookeanskoj karijeri. 

 

 

Što se meča tiče, do sredine druge deonice ekipe su bile tu negde rezultatski, da bi Sakramento dao "gas" pred pauzu na poluvremenu, au trećoj deonici "pregazio" Denver i marševim korakom krenuo ka ubedljivom trijumfu protiv šampiona, koji je "uspeo" da izgubi čak 20 lopti i tako sam sebi "nacrta" propast. 

U isto vreme, Kingsi osim što su surovo kažnjavali sve crne rupe u igri rivala sipali su trojke, pa su duel završili s čak 51. poenom datim sa ili iza linije od 6,75 metara. Iskoristivši 17 od 34 takva pokušaja. 

Dok su Jokića tokom meča pokušavali da prate Gordon (14), Braun (13) i Mari (12), Kingsi su imali puno raspoloženih i raspucanih pojedinaca. Malik Monk je brojao do 23, Kigen Mari je dodao 17, dok je apsolutni arhitekta pobede uz Sabonisa bio Dearon Foks.

 

 

Plejmejker Sakramenta meč je završio sa 15 poena, 10 asistencija i nemerljivim doprinosom u defanzivi kojim je konstantno terao rivale na grešku i izgubljene lopte.

Noćas je završena Denverova serija od tri pobede, dok je sakramento došao sebi posle poraza od Klivlenda i Detroita.

NBA, rezultati 

Filadelfija - Atlanta 119:124

Boston - Vašington 133:129

Toronto - Hjuston 107:104

Milvoki - Šarlot 120:84

Sakramento - Denver 135:106

LA Lejkers - Nju Orleans 139:122

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore