Nikola Jokić

Nikola Jokić je toliko dobar: Veteran Milvokija hvali srpskog asa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 19:30
Košarkaš Milovkija Bruk Lopez "položio oružje ispred" Jokića Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Milovkija Bruk Lopez "položio oružje ispred" Jokića

Košarkaš Milovkija Bruk Lopez otkrio je kako je to čuvati Nikolu Jokića pod obručima. Centar Denvera nedavno je odmerio snage sa veteranom NBA lige u meču protiv Baksa, gde je sa 119. tripl-dabl u sezoni predvodio Nagetse do pobede - 113:107.

Nikola Jokić završio je utakmicu sa 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija, uz nešto skromnije procente šuta u odnosu na ono što smo od njega navikli. Bruk Lopez dobio je "vruć krompir", ali je uz ostatak ekipe uradio solidan posao nad Jokićem. Što naravno, nije bilo dovoljno.

"On je tako dobar, toliko da postoje različiti nivoi u težini tog posla. Ipak, mislim da su momci odradili dobar posao u čitanju situacija kada da mi pomognu sa njim, kada da mi drže leđa i učine da mu otežam posao", rekao je Lopez, inače jedan od najboljih defanzivaca lige. Pogotovu u zaštiti obruča.

 

 

Sa druge strane, njegov saigrač Kris Midlton, bio je zadovoljan odbranom protiv Denvera.

"Mislim da nam je odbrana bila sjajna. Oni imaju igrače koji se sjajno ubacuju, da nađu slobodnog igrača za šut za tri, Jokić ih nekako sve uključuje u igru. Veći deo meča bili smo uz igrača. Bilo je par grešaka, ali teško je braniti se od njih. Držati ih na niskih stotinak poena, mislim da je to sjajno", zaključio je Midlton.

Meč Denvera i Milvokija bio je njihov prvi okršaj u sezoni, a naredni je već 12. februara u Viskonsinu.
 

 

Standings provided by Sofascore