Nikola Jokić

Nikola Jokić šesti put uvršten u Ol-star tim NBA: Srbin u društvu Lebrona Džejmsa, Luke Dončića...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 10:56
Nikola Jokić i Lebron Džejms u duelu na meču Denvera i LA Lejkersa Guliver/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Nikola Jokić i Lebron Džejms u duelu na meču Denvera i LA Lejkersa

Nikola Jokić i ove sezone toliko vrhunski igra košarku da je bilo potpuno logično, normalno i očekivano da bude uvršten u NBA Ol-star petorku Zapada u tradicionalnom revijalnom obračunu najboljih igrača dve konferencije. 

Zajedno sa superstarom aktulenog šampiona Denvera i povremenim reprezentativcem Srbije u istom sastavu je i zvezda Dalasa, Luka Dončić, dok je kapiten tima Lebron Džejms iz Los Anđeles Lejkersa. 

Saigrači će im biti zaokružuju Kevin Durent (Finiks) i Šaj Gildžes Aleksander (Oklahoma siti), koji je najmanje iskusan u tim duelima u kojima će igrati po drugi put. Jokiću je ovo šesti takav izbor a Džejmsu čak 20. 

 

 

Na Istoku je kapiten Janis Adetokumbo (Milvoki), kojem je to osmo učešće, baš kao i njegovom saigraču iz redova baksa Demijenu Lilardu. Tu su još aktuelni MVP Džoel Embid (Filadelfija), Džejson Tejtum (Boston Seltiksi) i Tajris Halibarton )Indijana). 

Ol-star meč će biti na programu 19. februara u domu košarkaša Indijana Pejsersa, a NBA će se u Indijanapolisu vratiti staroj podeli košarkaša na timove iz dve konferencije, prvi put od 2017. godine.