Nikola Jokić

Jokić nastavio da piše istoriju NBA: Nije lako dati dva, a ne 42 poena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 12:55
Nikola Jokić je dominirao u Vašingtonu Tanjug/AP Photo/Nick Wass
Nikola Jokić je dominirao u Vašingtonu

Nikola Jokić nastavio je sa nestvarnim partijama u NBA ligi. U Vašingtonu je stao na 42 poena, 12 skokova i osam asistencija, ali sa procentom šuta od 75 odsto. Ubacio je as Denvera u pobedi od 113:104 15 od 20 šuteva, imao 12/14 sa linije bacanja.

U poslednjih 15 mečeva, MVP prošlogodišnjeg finala NBA lige ubeležio je prosek od 25,3 poena, 11,1 skoka, 8,7 asistencija, uz šut od 77,5 odsto! Ovo je rekord NBA u statističkoj koloni "25+ koševa i procenat šuta".

 

 

Nije bilo lako u Vašingtonu, igrači domaćina su fizički pokušavali da ometu asa Denvera, ali on je ns sve odgovorio poenima, asistencijama, jednu bez gledanja kad Gordonu.

"Radi se samo o stavu. Bila nam je neophodna ova pobeda, jednako kao i njima. Svaka pobeda se računa za nas, znamo za šta igramo, znali smo sa kim igramo i hteli smo da ih pobedimo, za nas je svaki meč takav", istakao je Jokić posle meča.

Pakleni ritam čeka Denver na strani, dueli sa Indijanom, Njujorkom, Los Anđeles Lejkersima, Sakramentom, Milvokijem...

"Imamo vrlo težak niz od deset mečeva i moraćemo da budemo najbolji u tom periodu. Neophodno da imamo i te kratkoročne ciljeve u sezoni".

Podsetio ga je reporter da ljubitelje košarke u Srbiji kažu "lako je Jokiću da ubaci 42 poena".

"Nije lako ubaciti dva, a ne 42 poena"...

 

 

Supruga i ćerkica pratili su meč u Vašingtonu, što je Nikoli uvek dodatna snaga.

"Porodica mi znači zaista mnogo, na to sam zaista ponosan. Imam sjajnu porodicu koja me svuda prati. Gde god da su i šta god da rade, znam da su na mojoj strani", zaključio je Jokić, a obećao je reporteru i majicu...