Nikola Jokić

Jokić "slomljen", ali izašao da odigra za Dejana Milojevića: Bogdanović slavio u "srpskom derbiju" protiv Jovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 08:42
Nikola Jokić AP Photo/Michael Dwyer
Nikola Jokić

Srpski košarkaš, Nikola Jokić nije uspeo da ostvari još jedan "tripl-dabl" učinak u NBA ligi, za tako nešto mu je nedostajala jedna sistencija, ali je sa 34 poena i 12 skokova za 38 minuta na parketu bio najbolji igrač Denvera u pobedi nad Bostonom - 102:100.

Poen više od centra Nagetsa dao je njegov saigrač Džamal Marej koji je u poslednjim trenucima meča uhvatio loptu nakon promašaja Džejsona Tejtuma i tako "zatvorio" svoj koš i obezbedio novu pobedu šampiona.

Naravno, meč između Golden stejta i Dalasa je odložen zbog velike tragedije u ekipi Voriorsa koji su ostali bez pomoćnog trenera Dejana Milojevića koji je preminuo usled posledica srčanog udara, a ta vest pogodila je ceo košarkaški svet.

"Jokića je vest o smrti Dejana Milojevića mnogo pogodila, ali je smogao snage da izađe na teren i baš tu oda počast čoveku kojeg je mnogo voleo i koji u je bio mentor. Mi bismo razumeli da nije mogao da igra, ali on je želeo. Zato i kažem da ne mogu da budem ponosniji na njega nego što jesam. On je jednostavno najbolji igrač na svetu", rekao je posle meča trener Denvera, Majkl Meloun.

U "srpskom derbiju" su se sastali Atlanta i Majami, a trijumf je nakon neizvesne završnice odneo Bogdan Bogdanović sa svojim Hoksima - 109:108.

 

 

Kapiten reprezentacije Srbije je meč završio sa 17 poena, tri skoka i jednom asistencijom, dok je Nikola Jović imao skroman učinak u dresu Majamija sa svega tri data poena i jendim skokom više.

Filadelfija je u noći između petka i subote bila ubedljiva protiv Orlanda 124:109, a centralna figura meča je bio aktuelni MVP lige, Džoel Embid sa 36 ubačenih ponea, sedam uhvaćenih lopti i dve asistencije.

NBA liga

Šarlot - San Antonio 124:120
Orlando - Filadelfija 109:124
Boston - Denver 100:102
Majami - Atlanta 108:109
Nju Orleans - Finiks 109:123
Portland - Indijana 118:115
LA Lejkers - Bruklin 112:130
Golden stejt - Dalas odloženo

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore