Nikola Jokić

Nikola Jokić u Porterovom podkastu: Ne volim ovaj život

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 21:37
Nikola Jokić u Porterovom podkastu: Ne volim ovaj život Guliver/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je bio najnoviji gost u podkastu Majkl Porter Džuniora pod nazivom "Curious Mike". Srpski košarkaš se dotakao brojnih tema, a jedna od njih je bio i pritisak NBA lige i koliko to utiče na njega.

"Mislim da ako niste uplašeni, ako niste nervozni, ako ne osećate pritisak, niste izabrali pravi sport. Mislim da je to normalno i moraš da imaš to. Najvažnije da se pripremiš za taj momenat. Okej, misliš u glavi, ovaj igrač, publika, igraš u gostima... Pravio sam scenarije u glavi šta može da bude u toj hali, sa tim igračem, već sam to proživeo u glavi. Ponekad je drugačije, ali to te pripremi za sve što može da se dogodi. Od početka, pritisak i strah, ma i sada imam strah i pritisak svaku utakmicu, da će me protivnički igrač prebiti, pobediti... Moraš da imaš to, tako mislim ili samo ja razmišljam drugačije" objašnjavao je Jokić saigraču iz Denver Nagetsa, pa nastavio.

 

 

"Došao sam ovde kao treća, četvrta, peta opcija, bilo je drugačije, bio sam mlad, ništa nisam znao. Misliš da je to samo košarka, ali to je samo 20% svega. Sada mogu da kažem da je košarka najlakši deo svega. Umoriš se, promašiš... Sve je to deo svega. Kada naučiš da imaš svoju rutinu, evo ja sam u prve tri godine naučio nešto i onda učio sve više, a posle toga sam promenio ishranu, da bolje šutiram, da smršam, da se razvijem vremenom.

Aktuelni MVP finala NBA lige je govorio i o stvarima koje mu se ne sviđaju kada je u pitanju život jednog najboljih igrača na svetu.

"Ne volim ovaj život. Mi smo samo košarkaši i dobri smo samo u onome što radimo. Ali, mediji su oko nas i plaćeni smo zbog svega toga, medija i popularnosti, ali biti poznat, neko voli, neko ne voli. Ja kada završim karijeru voleo bih da me niko ne zna. Voleo bih da moja deca se sećaju mene kao oca, ne kao košarkaša. To je moj cilj. Da nemam telefon takođe, to mi je isto cilj. Samo da budem normalan i da živim taj trenutak. Da budem normalna osoba, da pijem sa drugarima, da se igram sa decom, da jašem konje... Ako sada izađem i bacim nešto u kantu, napraviće dramu od male stvari i tužan sam jer odem u bar ili restoran ili na utakmicu, svi vade telefon i snimaju me. To je ružno. Samo želim da živim svoj život" zaključio je Jokić.