Nikola Jokić

Stiv Ker prokomentarisao 18 slobodnih bacanja Nikole Jokića: Bilo je odvratno za gledanje

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

26.12.2023 17:12
Stiv Ker Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP
Stiv Ker

Trener Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker, nije krio svoje nezadovoljstvo nakon poraza njegove ekipe od Denver Nagetsa 114:120.

Na Kera je posebni utisak ostavio podatak da je srpski as, Nikola Jokić, izveo čak 18 slobodnih bacanja, i svako pogodio.

Prema iskusnom treneru, problem je u tome što igrači koriste određena pravila kako bi lakše došli do linije penala i takva košarka se ne dopada Keru.

"Imam problem što polako želimo da izbacimo odbranu iz igre. Dozvoljavamo igračima da izmanipulišu pravila i dođu do slobodnih bacanja. Da sam navijač, ne bih uživao u drugom poluvremenu ove utakmice. Bilo je odvratno, Nagetsi su mamili sudije da da sviraju faul", rekao je Ker, pa nastavio.

 

 

"Igrači u ovoj ligi su izrazito pametni, pogotovo u poslednjih deset godina, ali i liga je dozvolila da napadač ima preveliku prednost u odnosu na odbranu. Previše slobodnih bacanja je odvratno za gledanje".

Posle Kera, na konferenciji se pojavio bek Denvera, Džamal Marej, koji je stao u odbranu svog centra.

"Jokića često fauliraju, stalno ga 'tuku' pod košem. Teško je stalno svirati faul, razumem sudije", kratak je bio Marej.

Podsećanja radi, Jokić je nedavno protiv Bruklina izveo svega četiri slobodna bacanja, a morao je da "prokrvari" za pobedu svoje ekipe.

Takođe, susret protiv Voriorsa bio je tek drugi meč u karijeri Nikole Jokića na kome je dvostruki MVP izveo 18 ili više slobodnih bacanja, dok na primer Janis Adetokumbo ima 42 takva meča, a Džoel Embid 32, ali izleda da Keru to ne predstavlja problem...