Nikola Jokić

Jokić samouvereno drži prvo mesto: NBA liga objavila listu MVP kandidata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 18:24
Jokić samouvereno drži prvo mesto: NBA liga objavila listu MVP kandidata Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

NBA liga ponovo je objavila listu kandidata za MVP nagradu, a na prvom mestu je srpski reprezentativac, Nikola Jokić.

Centar Denvera ima izgledne šanse da osvoji svoj treći MVP trofej u nizu, što niko nije uradio još od legendarnog Lerija Birda, kome je to pošlo za rukom krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Jokić prosečno beleži 24 poena, 11,8 skokova i 10 asistencija po utakmici, a tripl-dabl prosek imali su samo još Rasel Vestbruk i Oskar Robertson.

Upravo je Vestbruk u sezoni 2016/17 postao jedini igrač koji je osvojio MVP nagradu uz tripl-dabl prosek.

"Nikola je glavni razlog za sve dobro što radimo i u napadu i u odbrani i samo zato što može da prosečno beleži po 10 asistencija ne treba da mu se takav stil igre uzima za zlo. On će uvek doneti dobru odluku, a mi imamo 25 pobeda i nijednom nismo izgubili kada on ima tripl-dabl. Ukoilko ljudi hoće da kažu da nabija statistiku, samo neka nastavi tako, jer mi pobeđujemo kada god on ima tripl-dabl. Sve to utiče na njegovu MVP titulu jer kada god on radi sve te stvari i mi igramo na višem nivou", rekao je Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa na pitanje o Jokićevoj statistici i MVP trci.

Drugo mesto na ovoj listi zauzima Džoel Embid, treći je Janis Adetokumbo, dok Top 5 popunjavaju Džejson Tejtum i Luka Dončić.