Nikola Jokić

Vučević podržao Jokića: Zaslužio je i treću MVP nagradu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.03.2023 20:03
Vučević podržao Jokića: Zaslužio je i treću MVP nagradu Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaš Čikaga i reprezentativac Crne Gore, Nikola Vučević, izjavio je da Nikola Jokić zaslužuje i treću MVP nagradu, preosi Jurohups.

Srbin je proglašen za najkorisnijeg igrača meseca februara Zapadne konferencije NBA lige, ali je debata o tome ko zaslužuje nagradu najkorisnijeg igrača sezone NBA lige i dalje u togu: 

"Mislim da zaslužuje da dobije još jednu nagradu, na način na koji igra. Da ga izbaciš iz tog tima, taj tim ne bi bio isti. Stvari koje on radi, ako pogledate njegovu statistiku, efikasnost kojom igra, to je veoma impresivno. I nije da on ima brojeve i da oni ne pobeđuju. On pravi dobru igru. On ne sili. On ne pokušava da uradi nešto samo da bi to uradio. Sve je u toku igre. To je pobeda u košarci", rekao je Vučević, pa dodao:

"Jokić uživa u pobedama i igranju za svoje saigrače. Tako da je zabavno gledati. Moglo bi se reći da ima prirodni talenat, prirodan osećaj za igru. To jednostavno nije nešto što podučavate. To je nešto sa čime ste rođeni i očigledno je da je on u tome postajao sve bolji kako su godine prolazile", izjavio je Vučević.

Podsetimo, Jokićev Denver drži prvu poziciju u zapadnoj konferenciji, a večeras će odmeriti snage sa Vučevićevim Čikagom.