Nikola Jokić

Jokić ostvario "dabl-dabl" učinak, ali je Denver izgubio: Micić bez poena, Pokuševski bio sasvim solidan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 08:20
Nikola Jokić na meču protiv Klivlenda Tanjug/AP Photo/David Dermer
Nikola Jokić na meču protiv Klivlenda

Tri asistencije nedostajale su Nikoli Jokiću za novi "tripl-dabl" u dresu Denver Nagetsa, ali ni njegova nova sjajna partija nije pomogla aktuelnom šampionu NBA lige da pobedi Klivlend - 109:121.

Meč je praktično rešen već u drugoj deonici, kad su Nagetsi imali dvocifren zaostatak, a bez Jokića u svom punom sjaju nisu uspeli da preokrenu tok meča.

Nejefikasniji na meču bio je Darijus Garland sa 26 poena, a Krejg Porter je ubacio 21, koliko je imao i Majkl Porter Junior u dresu tima iz Kolorada.

Oklahma je ubedljvo savladala Portalnd 134:91, a centralna figura meča bio je Šaj Gildžus Aleksander sa 28 ubačenih poena.

Nešto manje od devet minuta na terenu je proveo i Aleksej Pokuševski koji je na kraju utakmicu završio sa pet poena i četiri skokoka, dok je Vasilije Micić za šest minuta ostao bez upisanih poena, već mu u statistici stoji samo da je ukrao jednu loptu i dve izgubio.

Juta i Finiks su odigrali veoma uzbudljiv susret, koji je okončan tek nakon dva produžetka. Dva puta su gosti iz Arizone, u regularnih 48 minuta i prvom produžetku, imali Jutu na konopcima, ali "džezeri" su uspevali da se iz njih iskobeljaju.

U drugom produžetku, ipak, domaćinu nije bilo spasa nakon što je Devin Buker realizovao slobodna bacanja pa je na kraju bilo 137:140.

Prvo ime pobedničkog sastava bio je sjajni Kevin Durant sa 39 poena i 10 asistencija, dok je kod Sansa na "dabl-dabl" učinku bio Jusuf Nurkić. Reprezentativac BiH pružio je odličnu partiju i zabeležio 18 poena i 12 skokova, uz po dve asistencije i blokade, kao i jednu ukradenu loptu.

NBA liga

Klivlend – Denver 121:109
Dalas – Sakramento 113:129
Memfis – Boston 100:102
Juta – Finiks 137:140
Portland – Oklahoma 91:134
LA Lejkers – Hjuston 105:104

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore