Nikola Jokić

Stiv Ker otišao korak dalje u hvalospevima Jokića: Nikola i Stef Kari najbolji košarkaši u istoriji!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 18:07
Stiv Ker otišao korak dalje u hvalospevima Jokića: Nikola i Stef Kari najbolji košarkaši u istoriji! Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Već je odavno poznato da je Stiv Ker veliki fan Nikole Jokića, čemu svedoče i brojne konferencije za medije tokom borbi Golden stejta i Denvera u plej-ofu pre dve sezone. A, nakon najnovijeg sudara ove dve ekipe američki stučnjak otišao je korak dalje u hvalospevima srpskog asa i centra tima iz Kolorada.

Naime, nakon pobede Nagetsa nad Voriorsima (108:105) u noći za nama, Ker je na konferenciji za medije rekao da Jokić spada u red najboljih košarkaša u istoriji, a u tu kategoriju ubacio je i njegovog Stefa Karija.

"Govorite o dva najbolja košarkaša u istoriji, ja ne znam gde su oni u odnosu na one najveće u ovom sportu, ali verujem da su tu negde. Obojica su veoma dobri igrači, unikatni, inspirisani su igrama starijih košarkaša, ali i oni su izgradili jedan svoj unikatni stil, zbog kojeg je lepo ih gledati i to je jedna od najlepših stvari u košarci što imate toliko igrača koji na različiti način mogu da dominiraju na terenu", rekao je Ker i dodao:
 

 

 

"Kada se radi o atleticizmu, svako priča o tome koliko možete da skočite, koliko brzo možete da trčite, ali ova dvojica imaju jedan specifični atleticizam koji se ne može objasniti, to je kordinacija, pregled igre, i sve ove karakteristike čine te vrhunskim igračem. Za mene su njih dvojica najbolji igrači u ligi", zaključio je američki stručnjak.

Nikola Jokić bio je kao po običaju bio najbolji igrač Denvera. Utakmicu je završio sa 35 poena, 13 skokova i pet asistencija, dok je Stef Kari imao 23 poena uz šest pogođenih trojki.