Nikola Jokić

Sombor je grad kao iz bajke, Gordon nosi lepe utiske iz Srbije: Sad znam kako Jokić održava balans u životu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 12:35
Sombor je grad kao iz bajke, Gordon nosi lepe utiske iz Srbije: Sad znam kako Jokić održava balans u životu MN Press

Američki košarkaš i član prve petorke Denvera Eron Gordon, boravio je ovog leta u Srbiji, gde je u društvu Nikole Jokića imao prilike da se upozna sa lepotama naše zemlje. A, najviše Sombora, gde je proveo veći deo odmora.

Po društvenim mrežama neretko smo mogli da vidimo i snimke iz noćnih izlazaka dvojice NBA asova, a sudeći po osmesima Gordona i načinu koji se provodio u našoj zemlji. Uz muziku i trubače, iskustvo iz Srbije neće tako lako zaboraviti. U tom duhu prvotimac Denvera govorio je za američke medije. Najviše se posvetio detaljima koje Nikolu Jokića čine MVP igračem, ali je i izdvojio koju reč o Srbiji.

"Njegova rutina u Srbiji, njegov stil života su dosta slični njegovom mentalitetu na terenu. Video sam mir u njemu. Taj mir u glavi se prenosi na teren. To je ono što ga čini tako dobrim igračem. Nas dvojica imamo bolju hemiju van parketa, nego na njemu", rekao je Gordon za EPSN i nastavio u superlativu da govori o srpskom asu.

"On je najbolji igrač na svetu. Radi kao čudovište. Njegov režim, ishrana, koliko je orijentisam na svoje telo. Ima samo 28 godina, postaće još bolji u odbrani i napadu. Ne vidim ko može da ga zaustavi. Još uvek nisu pronašli odgovor za njega."

 

 

Izdvojio je i koju reč o Somboru.

"Tamo je hrana neverovatna. Arhitektura u gradu je prelepa i čini mi se da je svaka građevina jedinstvena. Sombor je kao grad iz bajke. Živi se zdravo. Ljudi su izuzetno prijatni i gostoljubivi i nosim samo lepe utiske", zaključio je Eron Gordon, koji je tokom protekle sezone beležio 16 poena uz šest skokova i tri asistencije po meču.