NBA

Lonzo Bol propušta i ostatak ove sezone: I dalje oseća posledice povrede, doktori nemaju rešenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 17:33
Lonzo Bol propušta i ostatak ove sezone: I dalje oseća posledice povrede, doktori nemaju rešenja Tanjug/AP Photo/Tim Heitman, File

Košarkaš Čikaga Lonzo Bol (25) neće se vraćati na teren do kraja sezone, zbog povrede kolena, koju je doživeo u januaru prošle godine, saopštio je zamenik košarkaških operacija Bulsa Arturas Karnišovas.

Talentovani plejmejker doživeo je peh pre više godinu dana, na utakmici sa Golden stejtom, kada je povredio meniskus levog kolena. Zbog ozbiljnosti povrede, predviđeno je da će odsustvovati 6-8 nedelja sa parketa, ali se njegov oporavak odužio... Bez njegove pomoći Bulsi su završili regularni deo sezone na šestom mestu Istoka sa učinkom 46-36, samo da bi ispali u prvom kolu plej-ofa od Milvokija u pet utakmica.

Kako navode iz Čikaga, bilo je optimizma da će se vratiti na teren ove sezone, međutim, nakon nove povrede na jednom treningu u septembru, bilo je jasno da će Bol još neko vreme provesti na klupi. 

"I pored dobrog napretka u oporavku u poslednjih nekoliko meseci, plejmejker Bulsa Lonzo Bol i dalje oseća posledice povrede. S obzirom na vreme koje mu je potrebno da se vrati na teren, doneta je odluka da Bol presedi ostatak sezone. Njegov zadatak će biti da se u potpunosti posveti rehabilitaciji i saniranju povrede, a povratak Bola možemo očekivati naredne takmičarske godine", rekao je Karnišovas.

Nekadašnji drugi pik sa drafta, nedavno je govorio i za američke medije, gde se osvrnuo na stepen njegove povrede, kao i na posledice koje oseća zbog nje.

"Nisam u mogućnosti da trčim i skačem. Koleno me ograničava u pokretu i nemam dobar oslonac na nozi. Tako da, dok ne saniram te povrede, neću moću da igram. Proveo sam neko vreme na rehabilitaciji, bilo mi je bolje, ali nedovoljno da bi se takmičio na visokom nivou. Tako se osećam svakodnevno, čak i kada idem uz stepenice. Sa ovim se do sada nisam susretao u karijeri, kao ni doktori, koji su pomalo iznenađeni sa mojim slučajem", rekao je Lonzo Bol.

Čikago Bulsi su trenutno 11. na Istoku sa 26 pobeda i 33 poraza i do kraja regularnog dela sezone ih očekuju velike borbe za plej-of.

Standings provided by Sofascore