NBA

Karim, Džordan i Lebron su najbolji ikad, ali samo je Džejms pravio razliku sa 19 godina: Čarls Barkli o GOAT trci u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 17:59
Karim, Džordan i Lebron su najbolji ikad, ali samo je Džejms pravio razliku sa 19 godina: Čarls Barkli o GOAT trci u NBA ligi Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Pitanje o tome ko je najbolji košarkaš sveta svih vremena i dalje je otvoreno. Neki smatraju da je to Karim Abduldžabar, drugi "se kunu" u Majkla Džordana, dok je mlada garda zaljubljenika u igru pod obručima uverena su to Lebron Džejms ili možda Kobi Brajant.

Član legendarnog "Drim tima", američke reprezentacije sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine, Čarls Barkli smtara da je takvo poređenje neprirodno, jer je svaki od pomenutih igrača bio dominantan u svoje veme.

"Ne može na to tako da se posmatra. Karim Abduldžabar je bi najbolji igrač svoje ere, Majkl Džordan u vreme dok je on igrao, a sada je to Lebron Džejms. Oni ne mogu da se porede jer se košarka menajala i između dve različite epohe nikako ne mogu da se povlače paralele", smatra legendarni Barkli.

Ipak, jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige smatra da je od svih nabrojanih košarkaša Lebron Džejms imao najbolji put.

"Kada govorimo o trci za najboljeg igrača svih vremena onda moramo i da pričamo i Kobiju Brajantu koji je isto bio maestralan. Međutim, niko od njih nije imao put kakav je imao Lebron Džejms. Samo je on odmah čim je kročio na NBA terene pokazao koliko je veliki. Niko osim njega nije pravio razliku na terenu već sa 19 godina", naglašava Barkli.