NBA

Kraj sage u NBA ligi: Kajri Irving trejdovan u Dalas kod Luke Dončića

komentari (0)

Izvor: Arena sport

05.02.2023 23:41 >> 23:43
Kraj sage u NBA ligi: Kajri Irving trejdovan u Dalas kod Luke Dončića Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Košarkaš Bruklina Kajri Irving trejdovan je u Dalas, gde će igrati za slovenačkom zvezdom Lukom Dončićem, otkrili su američki mediji.

Kako navodi pouzdani NBA insajder Šams Šaranija, osmostruki Ol-star igrač odlazi u ekipu iz Teksasa, dok će put Bruklina Spenser Dinvidi i Dorijan Fini-Smit. Uz pomenuti dvojac Maveriksa, Netsi su dobili pravo prvog pika sa drafta, kao veći broj pikova iz druge runde.
 


Pre nekoliko dana odjeknula je vest u medijama da će iskusni bek napustiti pregrađe Njujorka zbog sukoba sa upravom kluba. Čak je i dao ultimatum da će ovog leta otići iz Bruklina kao slobodan igrač, ako ne bude trejdovan do 9. februara, a prema svemu sudeći čelnici Netsa odlučili su da mu usliše želju.

To znači da će Luka Dončić po prvi put u karijeri igrati sa pravom superzvezdom, a u Dalas mu dolazi bivši šampion sa Klivlendom iz 2016. godine. Nakon epizode sa Lebronom Džejsom i Kavalirsima, Irving je neko vreme proveo u Bostonu i Bruklinu, ali nije imao preteranih uspeha u pomenutim klubovima.

Sada se nada da će ponovo doći u situaciju da se bori za prsten, a društvo na terenu praviće mu jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.