Nikola Jokić

Nikola Jokić ne čeka da ga izaberu, on se sam bira: Srpski košarkaš napravio šou na draftu Ol-star meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 08:29
Nikola Jokić ne čeka da ga izaberu, on se sam bira: Srpski košarkaš napravio šou na draftu Ol-star meča Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Srpski košarkaš Nikola Jokić nije pružio toliko dobru partiju na sinoć odigranom Ol-star meču NBA lige, budući da je za 20 minuta na parketu postigao samo četiri poena, ali je imao šou pre početka susreta.

Sve se dogodilo tokom drafta, odnosno u trenucima dok su kapiteni timova Lebron Džejms i Janis Adetokumbo birali članove svojih ekipa.

Na početnim pozicijama ostali su samo Nikola Jokić i Finac Lauri Markanen, a pravo da izabere igrača za svoj tim u tim trenucima je imao najbolji strelac u istoriji NBA lige. Nikola Jokić, međutim, nije sačekao da Džejms izgovori njegovo ime, već mu je prišao, zagrlio ga i tako sam odlučio za koju će ekipu igrati.

To je nasmejalo sve prisutne u dvorani, a Lebron je samo kratko rekao:

"Moj sledeći izbor je gospodin 'tripl-dabl', Nikola Jokić".

Nešto kasnije Majkl Meloun, Jokićev trener u Denveru je objasnio da je jedna od najboljih fora ovogodišnjeg Ol-star meča zapravo došla kao posledica nesporazuma.

 

 

"Nikola je mislio da je samo on ostao od svih igrača i zato je prišao Lebronu. Nije znao da je i Markanen zajedno sa njim među igračima koji nisu izabrani u ekipe", objasnio je Meloun, dok je Jokić u svom stilu na konferenciji za medije rekao:

"Uopšte nisam iznenađen što me niko nije izabrao. Ni ja sam sebe ne bih birao. Nisam ja igrač za ovakvu vrstu meča. Mislio sma da sam poslednji i zato sam ustao. Osećam se loše, jer smo na kraju izgubili".