Nikola Jokić

Nikola Jokić o igranju u nacionalnom dresu: Poseban osećaj, to je nešto drugačije, uživao sam prošlog leta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2023 14:52
Nikola Jokić o igranju u nacionalnom dresu: Poseban osećaj, to je nešto drugačije, uživao sam prošlog leta Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Nikola Jokić nalazi se u Solt Lejk Sitiju, gde uveliko traje Ol-star vikend. Srpski centar i dvostruki MVP lige sa razlogom je u žiži javnosti, a dan pred utakmicu najvećih zvezda, održao je konferenciju za medije, gde je govorio o brojnim temama.

Dotakao se nedavnog derbija u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, a između ostalog, izvojio je i koju reč o nacionalnom timu i Evropskom prvenstvu, kao i o potencijalnom nastupu na Mundobasketu ove godine.

Osvrnuo se takođe i na susret sa Grčkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde su ljubitelji košarke mogli u Areni da prate sudar dvojice MVP igrača Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

"Odlično pitanje o meču sa Grčkom. To je najveća hala u Srbiji, puna, a utakmica jako bitna za nas. Pobedili smo nakon produžetka (100:94). Baš je bio dobar meč. Atmosfera je bila posebna i tako izgleda kada igraš za nacionalni tim. To je drugačije. Kada bi uporedio sa plej-ofom... Zavisi. Imate emocije kada igrate za nacionalni tim. Osećaš to, to je nešto tvoje i ne želiš da odstupiš", rekao je Jokić.
 

Srpski centar uživao je prošlog leta sa reprezentacijom. Igrao je i Evropsko prvenstvo, ali tamo nisu ostvareni zapaženi rezultati...

"Prošlo leto je bilo jako lepo leto za mene. Nismo uspeli da ostvarimo zapažen rezultat i nismo pobedili i otišli tamo gde smo želeli. Ali, momci, osećaj što sam u reprezentaciji sa ekipom... Zaista imamo odličnu grupu momaka. Bio srećan što sam proveo leto u reprezentaciji", konstatovao je centar Nagetsa.

Upitan je da prokomentariše kako to da Slovenija, Grčka i Srbija nisu mogle do pobedničkog postolja Eurobasketa, kada se uzme u obzir da za te ekipe nastupaju najbolji igrači sveta.

"Jedna, da kažem, zvezda ne čini da osvojiš takmičenje. Malo je drugačija košarka u Evropi. Zbog toga je ovo lep sport, jer najboje ekipe na papiru ne osvajaju uvek medalje", rekao je Jokić, koji se osvrnuo i na potencijalne nastupe u nacionalnom dresu ove godine.

"Videćemo, sve zavisi od sezone, povreda... Zavisi od toga, Zaista je sada teško reći, ne znam, videćemo", rekao je između ostalog Nikola Jokić.

Svetsko prvenstvo u košarci na programu je od 25. avgusta do 10. septembra.

U toku je treći dan Ol-star vikenda u Solt Lejk Sitiju, a večeras od 02:00 čas nas očekuje utakmica najvećih zvezdi, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.