NBA

Senzacija na Ol-staru: Mek Meklang pobedio na takmičenju u zakucavanjima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2023 08:14
Senzacija na Ol-staru: Mek Meklang pobedio na takmičenju u zakucavanjima Tanjug/AP Photo/Rob Gray

Američki košarkaš, Mek Meklang, je u noći između subote i nedelje pobedio na takmičenju u zakucavanjima na NBA Ol-staru u Solt Lejk Sitiju i na taj način ispisao istoriju, postavši prvi košarkaš iz Razvojne G lige kome je to pošlo za rukom.

On je u dosadašnjem delu sezone igrau G ligi, ali su mu usled problema sa povredama šansu da se oproba na najvećoj sceni pružili Filadelfija Seventisiktersi. Podsećanja radi, sjajni atleta je prošle godine bio deo Lejkersa, ali u Los Anđelesu nije uspeo da se izbori za minute pored Rasela Vestbruka.

Dvadesetčetvorogodišnji Meklang je u finalu bio bolji od košarkaša Nju Orleans Pelikansa, Treja Marfija. Već u prvom pokušaju je pokazao da će ovo biti njegovo veče, pošto je preskočio dvojicu svojih prijatelja, a potom zakucao iz prve.

Na drugom zakucavanju je poentirao sa dve ruke u okretu od 360 stepeni, odnosno, uradio takozvani "helikopter". Kod trećeg skoka je uzeo loptu od drugog prijatelja, koji ju je držao iznad glave, preskočio ga i onda zakucao sa dve ruke iza glave.

 

U poslednjem pokušaju je, obučen u opremu iz srednje škole, uspeo da zakuca uz jedan i po okret u vazduhu i na taj način dodatno fascinira sve prisutne. 

Sve sudije koje su ocenjivale, predvođene Karlom Melounom, su talentovanom Meklangu dale maksimalan broj poena.

Podsetimo, on je tek pre nekoliko dana postao NBA košarkaš, pošto je potpisao za Filadalfiju.