NBA

Adam Silver o Morentu: Mora da snosi odgvornost, vide se da mu je potrebna pomoć lige, unije igrača...

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

08.06.2023 21:45
Adam Silver o Morentu: Mora da snosi odgvornost, vide se da mu je potrebna pomoć lige, unije igrača... Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Komesar NBA lige, Adam Silver, ponovo se oglasio povodom slučaja Dža Morent.

Memfis je ponovo suspendovao svog plejmejkera, jer je opet u javnost isplivao snimak na kome se vidi da Morent drži pištolj.

Silver je već rekao da će kaznu za pes+rspektivnog košarkaša objaviti nakon NBA finala, a sada se komesar ponovo oglasio tim povodom:

"Svestan sam, naravno, da postoje navodi da to nije bio pravi pištolj. Važno je istaći da se ne radi samo o discplini i da se nadamo da neće po treći put ponoviti grešku. Vidim da mu je poterbna pomoć od lige, unije igrača, tima... On je sjajan igrač i tu nema priče i postoji razlog zbog koga ga toliko ljudi prati na društvenim mrežama, ali to je mač sa dve oštrice i on mora da snosi odgovornost. Ndam se da ćemo pronaći način da se on napđe na pravom putu, pozitivnom putu", rekao je Adam Silver, prenosi Athletic.

O potencijalnoj priči da je pištolj igračka, rekao je:

"Ne želim da ulazim u priču o posedovanju oružja, korišćenja oružja jer je svima jasno da je oružje kritična tema i da oružje nije igračka. Dosta razmišljam o tome, ali opet, neću ulaziti u detalje istrage pa čak i da nije pravi pištolj on izgleda kao pištolj na tom snimku što je ponovo neodgovoran potez i zar je zaista bitno da li je pištolj pravi?", rekao je Silver.