NBA

Vestbruk traži novi klub: Navodno pregovora sa četiri ekipe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 14:47
Vestbruk traži novi klub: Navodno pregovora sa četiri ekipe Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Iskusni plejmejker, Rasel Vestbruk, dobio je dozvolu Jute da pregovara sa drugim ekipama.

Popularni "Ras", trejdovan je prošle nedelje iz Lejkersa u Solt Lejk Siti, ali se očekuje da sa "Džezerima" sporazumno raskine saradnju i pojača neku ekipu sa šampionskim ambicijama.

Kako navodi ESPN, za usluge atletski sjajnog pleja zainteresovani su Čikago, Majami, LA Klipersi i Vašington.

Vestbruka najglasnije žele Klipersi, koji su se u poslednjem danu prelaznog roka pojačali sa Bounsom Hajlandom, Mejsonom Plamlijem i Erikom Gordonom. Uz to treba dodati i da se zvezda ekipe, Kavaj Lenard, vratio iz povrede, a njegov saigrač, Pol Džordž, navodno je već stupio u kontakt sa Raselom, budući da su delili svlačionicu u Oklahomi u periodu od 2017. do 2019. godine.

Prema očekivanjima američkih medija, Vestbruk će odluku o tome gde će nastaviti karijeru doneti tokom Ol-star vikenda, a poslednji rok da ga neki tim registruje za doigravanje je prvi mart.

Ove sezone Vestbruk je uradio ono što niko nije očekivao, prihvatio je ulogu nosioca igre druge postave, odnosno da utakmice počinje sa klupe i protivničkim timovima koji bi do njegovog ulaska u igru več bili u bonusu, pravi ogromne probleme snažnim prodorima iz kojih takođe može da kreira otvorene pozicije za saigrače.

Tokom karijere, Vestbruk je igrao za Oklahomu, Hjuston, Vašington i Lejkerse. Osvajač je MVP nagrade 2017. godine kada je prosečno imao tripl-dabl učinak.