Nikola Jokić

Marej i Grin posle poraza od Majamija: Ne možemo toliko da se oslanjamo na Jokića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 09:30
Marej i Grin posle poraza od Majamija: Ne možemo toliko da se oslanjamo na Jokića Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Denvera, Džamal Marej i Džef Grin, su nakon poraza od Majamija u drugoj utakmici finalne serije NBA lige istakli da je problem bio taj što Nikola Jokić nije imao dovoljnu pomoć od strane saigrača.

Dvostruki MVP najkvalitetnije lige na svetu je imao učinak od 41 poena, četiri asistencije i 11 skokova, međutim niko od njegovih saigrača nije bio ni blizu tome:

"Uradio je ono što treba da uradi. Kada je trebalo da bude agresivan, bio je. Imao je dobre poteze. On ima dobar pregled terena, nisu mu oduzeli asistencije. Ako je on tako agresivan, ostali moraju da pronađu način da budu učinkoviti. Ne možemo samo da čekamo Jokića i šta će on da uradi. Da počnemo od odbrane i to prenesemo na napad", rekao je Grin.

 

 

Džamal Marej je preuzeo odgovornost i šutirao u poslednjem napadu, međutim nije pogodio i Denver je doživeo poraz. Ipak, taj promašaj nije stvar koja je bila problem, već činjenica da je Jokiću zaista nedostajala podrška tima, sa čim se usaglasio i Marej:

"Postigao je 41 poen. Uradio mnogo toga. Imao je sjajan meč. Moramo da igramo bolje odbranu i da budemo disciplinovaniji. Da igramo dobro tokom čitave utakmice, a ne samo na mahove. Druga četvrtina je bila dobra, kraj treće četvrtine... Ali to nije dovoljno, moramo da igramo kroz osiclacije, držimo se zajedno i igramo sa mnogo intenziteta i energije. To nam je nedostajalo. Pravili smo grešku za greškom i nismo mogli da se vratimo. Čak i kada smo vodili morali smo da popravimo intenzitet i energiju", istakao je Marej.