Nikola Jokić

Nikola Jokić prebacuje pritisak na Majami: Ko kaže da je Denver favorit u finalu NBA lige?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 12:46
Nikola Jokić prebacuje pritisak na Majami: Ko kaže da je Denver favorit u finalu NBA lige? Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaš Denvera i srpski reprezentativac Nikola Jokić ne želi da prihvati ulogu favorita za njegov tim uoči početka finalne serije NBA lige protiv Majamija (02.30, TV Arena 1 Premium).

Najbolji košarkaš Nagetsa ističe da će se voditi velika borba za osvajanje najkvalitetnijeg košaršakog takmičenja na svetu i da je neukusno pričati o tome ko je bliži tom uspehu.

"Ko je rekao da smo favoriti? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno nismo favoriti u ovoj seriji", istakoa je Jokić uoči prvog duela protiv Majamija.

Reprezentativac Srbije je analizirao ekipu Majamija, koja je osvojila Istočnu konferenciju NBA lige za koju kaže da se zasluženo bori za šampionski prsten.

"Nije to duel između Bema Adebaja i mene, igra Denver protiv Majamija. Nas dvojica imamo sličan stil, volimo da igramo timsku košarku, uključimo saigrače. Neće to biti ja protiv njega, niti bilo koja dva igrača jedan protiv drugog, već Majami protiv Denvera i zato mislim da će biti interesantno. Znaju da poremete utakmicu u svoju korist i moramo da budemo fokusirani i čvrsti. Zato su sjajni, zato pobeđuju i zato su u finalu. Pokvare utakmicu kako njima odgovara i to rade veoma dobro. Videćemo kako će to uticati na mene, možda ću imati 10 izgubljenih lopti, možda 10 poena ili asistencija...", istakao je Jokić.