NBA

NBA Arena sport u Beogradu: Osam najboljih mladih timova regiona u borbi za prestižni trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 12:28
NBA Arena sport u Beogradu: Osam najboljih mladih timova regiona u borbi za prestižni trofej Guliver/Goldener NBA Schriftzug

Nacionalna košarkaška asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (NBA) danas je najavila da će se finale juniorskog turnira NBA Arena Sport, čiji je domaćin Košarkaški savez Srbije, održati u dvorani FMP u Železniku i trajati od petka 26. maja do nedelje, 28. maja.

U okviru turnira Junior NBA Arena Sport učestvovaće osam najboljih omladinskih košarkaških timova iz Hrvatske, Srbije i Slovenije sastavljenih od 80 dečaka i devojčica uzrasta od 13 do 14 godina koji će se takmičiti u grupnoj fazi. Izaslanici američkog Stejt departmenta za sport i bivši profesionalni košarkaši Isaiah Austin i Taj McVilliams-Franklin istakli su značaj događaja i upravo će oni nagraditi pobedničke timove prstenovima, majicama i kapama učesnike NBA junior turnira. 

Takođe, oni će dodeliti nagrade pobednicima i najboljim pojedincima juniorskog NBA Arena Sport turnira u obe konkurencije. Dva dečaka i dve devojčice će takođe biti izabrani da se takmiče u budućem NBA turniru.

Arena Sport,ekskluzivni nosilac prava na prenose NBA lige na Balkanu je i medijski pokrivitelj Jr. NBA programa od 2019. godine.

"Želimo da se zahvalimo Arena Sportu na podršci Jr. NBA programu u protekle četiri godine i na tome što su odigrali ključnu ulogu u angažovanju navijača i podršci razvoja omladinske košarke na Balkanu. Ovaj turnir će pružiti uzbudljivu priliku za neke od najboljih mladih talenata u regionu da se takmiče zajedno sa svojim vršnjacima iz susednih zemalja i učestvuju u promociji osnovnih vrednosti igre", rekao je pomoćnik potpredsednika NBA košarkaških operacija za Evropu i Bliski istok Neal Meier.

Jr. NBA je globalni omladinski košarkaški program za dečake i devojčice koji ih uči osnovnim veštinama kao i osnovnim vrednostima košarkaške igre – timskom radu, poštovanju, odlučnosti i nastoji da pomogne u rastu i poboljšanju košarkaškog iskustva i znanja mladih igrača, trenera i roditelja. Tokom sezone 2022-23, Jr. NBA će zajedno dostići brojku od skoro 50.000 mladih u 28 zemalja u Evropi i na Bliskom istoku.

Sve utakmice juniorskog NBA turnira biće prenošene na programima TV Arena Sport.