NBA

Stiv Ker iskren o neuspešnoj sezoni Golden stejta: Sukob Grina i Pula nas je mnogo koštao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 08:30
Stiv Ker iskren o neuspešnoj sezoni Golden stejta: Sukob Grina i Pula nas je mnogo koštao Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Golden stejt nije uspeo da odbrani titulu u NBA ligi ove sezone, pošto su u polufinalu Zapadne konferencije izgubili od LA Lejkersa sa 4:2 u seriji. Nakon bolnog poraza od "jezerdžija", koji se za mesto u velikom finalu bore sa Denverom, pred novinare je izašao trener Voriorsa Stiv Ker i ukratko sumirao sezonu, sada već bivšeg šampiona.

U prvi plan potencirao je incident koji se dogodio tokom jednog treninga pred početak sezone, kada je Drejmond Grin gotovo nokautirao saigrača Džordana Pula. Taj nemili događaj bez sumnje je uticao na atmosferu u ekipi i generalno na čitavu sezonu Vorirorsa.

"Nema tu šta da se krije, incident sa Drejmondom i Džordanom na početku ove sezone je odigrao veliku ulogu u svemu. Teško je da tako nešto ne utiče na tim", rekao je Ker i dodao:

"Kad god se izgubi neko poverenje, onda to znatno otežava proces, a izgubljeno je poverenje. To je što ja mogu da budem iskren. Moramo da se vratimo onome što nas je učinilo zaista uspešnim, a to je okruženje sa poverenjem i grupa u kojoj se igrači oslanjaju jedni na druge i čini jedni druge boljim", zaključio je ker.

Podsetimo, zbog divljačkog napada na saigrača, Grin je suspendovan na nedelju dana, ali je bio u konkurenciji za prvi meč sezone. Pul je nedugo nakon incidenta potpisao četvrotogodišnji ugovor sa Voriorsama vredan 128 miliona dolara, a tokom sezone istakao se kao drugi strelac ekipe sa 20.4 poena u proseku.