Nikola Jokić

Nikola Jokić i trener Denvera složni: Ne želimo da "poletimo", ima još mnogo da se igra - odbrana mora da bude bolja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 08:00
Nikola Jokić i trener Denvera složni: Ne želimo da "poletimo", ima još mnogo da se igra - odbrana mora da bude bolja Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Na krilima sjajne timske igre i naravno, Nikole Jokića, košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije i poveli u seriji 1:0. Nagetsi su slavili 132:126, a jedan od najzaslužnijih za pobedu ekipe iz Kolorada bio je srpski centar, koji je imao još jedan meč za pamćenje ubacivši 34 poena, uz 14 asistencija i 21 uhvaćenu loptu.

Ekipa Majka Melouna naročito je bila dominantna u prvom poluvremenu, kada je postigla 72 poena, uz napomenu da je u jednom trenutku vodila i 21 razliku. Ipak, Lebron Džejms i družina vratili su se u nastavku utakmice, gde su u nekoliko navrata prišli na tri poena zaostatka, ali nisu imali snage za preokret u finišu.

"Utakmica uspona i padova. Bili smo veoma dobri u prvom poluvremenu, kontrolisali sve, ritam, odbranu, skokove... A onda u drugom smo je izgubili. Oni su veoma dobar, talentovan tim i izgubili smo staloženost koju smo imali u prvom poluvremenu", rekao je Nikola Jokić po završetku meča i dodao:

"Znali smo da će se vratiti, čvrst su tim. Sa druge strane, mi moramo da nastavimo da budemo svoji i da radimo kako treba. Kada je tako, dobra smo ekipa. U suprotnom, kada počnemo da igramo individualno, bez fokusa, onda gubimo", rekao je Jokić.
 

 

 

Srpski centar govorio je potom i na konferenciji za medije, gde je istakao da ga nije iznenadila niska petorka Lejkersa na startu utakmice. To se odrazilo i na rezultat, što se ogleda i u razlici od 20 skokova više u prvom poluvremenu.

"Odbrana je bila dobra i nalazio sam se u dobrim pozicijama da uhvatim loptu. Nisu nas iznenadili. Znali smo da će početi sa Vanderbiltom i Šruderom."

Prokomentarisao je pad u igri svoje ekipe u drugom poluvremenu.

"Nije bilo samo do nas, već i do njih. Veoma su dobar tim, imaju Dejvisa koji je igrao sjajno. Lebrona koji utiče na utakmicu na sve moguće načine, Ostin Rivs je odigrao veoma dobro, Hačimura... Nekada napad jednostavno bude bolji od odbrane."

Kentavijus Kouldvel-Poup odigrao je odličnu utakmicu protiv bivšeg kluba, sa kojim je u "bablu" 2020. godine osvojio šampionski prsten.

"Mislim da sam na ovo pitanje odgovorio 17 puta. Koldvel Poup je sjajan, šampion je, pobednik, zna šta treba da radi. Profesionalac je, nema problem da se oglasi, čvrst je i zna koja mu je uloga i radi je najbolje na svetu", zaključio je Jokić.

Utiske je izneo i trener Majk Meloun, koji je pohvalio svoju ekipu, ali takođe izrazio zabrinutost zbog nešto skromnije odbrane Nagetsa u drugom poluvremenu.

"Da se razumemo, ovo je finale Zapada i vodimo 1-0. Bolje nego da je obrnuto. Rekao sam momcima da možemo da budemo zadovoljni pobedom, odbranili smo domaći teren i u ovom trenutku sezone je teško trijumfovati, ali naša odbrana mora prokleto da bude bolja. Šutirali su 66 odsto u drugom poluvremenu, postizali lake poene. Ne želimo da se pretvorimo u tim koji će da se trudi da postigne poen više, istraje duže. Mnogo je stvari na koje moramo da obratimo pažnju, da ih radimo bolje, ali 19 poena u tranziciji, 17 skokova više i 29 asistencija na 11 izgubljenih lopti, to su dobre brojke. Mnogo radije ću popravljati stvari posle trijumfa u finalu Zapada, neko posle poraza. Kako god, pred nama je mnogo posla", zaključio je Meloun.

Druga utakmica serije na programu je 19. maja s početkom u 02:30 časova, uz direktan prenos na Areni sport.