NBA

Poznati učesnici u šutiranju trojki i zakucavanju:: Očekuje se spektakl na Ol-star vikendu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.02.2023 12:07
Poznati učesnici u šutiranju trojki i zakucavanju:: Očekuje se spektakl na Ol-star vikendu NBA

Rukovodstvo NBA lige saopštilo je danas imena košarkaša, koji će učestvovati u takmičenjima za najboljeg trojkaša, zakucavanjima i "Skils čelendžu" tokom Ol-star vikenda.

NBA Ol-star vikend biće odigran od 17. do 19. februara u Solt Lejk Sitij (TV Arena sport), a ova tri takmičenja su na programu u subotu 18. februara.

U takmičenju za najboljeg trojkaša učestvovaće: Tajris Haliberton (Indijana), Tajler Hiro (Majami), Badi Hild (Indijana), Kevin Uerter (Sakramento), Damijan Lilard (Portland), Lauri Markanen (Juta), Anferni Simons (Portland) i Džejson Tejtum (Boston).

Kad je najatraktivnije takmičenje u pitanju, u zakucavanji će se takmičiti Deričo Sims (Njujork), Trej Marfi (Nju Orleans), Mek Meklang (Filadelfija) i Ki-Džej Martin (Hjuston).

Na početku subotnjeg programa biće održan "Skils čelendž", odnosno takmičenje u veštinama. U njemu će takmičiti tri ekipe od po tri člana. Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo učestvovaće u ovom takmičenju sa braćom Tanasisom i Aleksom.

Pored njih, u timu "Džeza" biće Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston. U timu "Rukija" se nalaze Paolo Bankero iz Orlanda, Džabari Smit iz Hjustona i Džejden Ajvi iz Detroita.

Takmičenje se sastoji od četiri runde od kojih prve tri uključuju slobodna bacanja, dodavanja i štafetu.

Najbolja dva tima će zatim šutirati sa sredine terena kako bi se odredio pobednik.